IGEAN heeft volgende afspraken met de gemeenten en ophalers gemaakt omwille van de moeilijkheden bij de afvalinzamelingen door de sneeuwval.

Algemeen gelden volgende afspraken :

  1. Indien er straten niet bediend kunnen worden omwille van sneeuw- en vriesweer moeten deze door de ophaler asap worden doorgegeven aan IGEAN. Uiterlijk dezelfde dag om 16.30 uur moet het volledige overzicht door de ophaler worden bezorgd.
  2. Indien er nog ophalingen bezig zijn en er nog straten zijn die na 16.30 u niet bediend kunnen worden, dan moeten deze uiterlijk de volgende ochtend om 8 u aan IGEAN worden doorgegeven.
  3. IGEAN plaatst het overzicht van de straten die niet bediend konden worden direct op haar website igean.be zodat gemeenten en inwoners dit kunnen raadplegen.
  4. Wij verwachten dat de ophalers de nodige inspanningen leveren om het afval wel op te halen indien de weersomstandigheden in de loop van de dag verbeteren.
  5. Aan de inwoners wordt gevraagd om het afval terug aan te bieden bij de volgende ophaling.

Doordat het blijft sneeuwen, is omstreeks de middag beslist om alle ophalingen stop te zetten. De situatie op de weg was te gevaarlijk. Bovendien was er op veel plaatsen geen doorkomen aan. Straten die niet bediend werden zullen steeds op de website van IGEAN geplaatst worden onder het nieuwsbericht ‘Winterweer kan voor problemen zorgen bij afvalophaling’. Gelieve hier rekening mee te houden bij eventuele klachten.

Mocht er voor bepaalde ophalingen toch nog een mogelijkheid zijn om de ophaling op een later tijdstip te laten doorgaan, dan worden hierover afspraken gemaakt met de betrokken gemeente.

Wij rekenen op ieders begrip.

Verdere info :

IGEAN

Doornaardstraat,  60
2160      Wommelgem
Tel. 03 / 350 08 32 – www.igean.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.