Maandag 18 december 2017 – na de betoging van de scouts nog zes aanwezigen op de tribune.

Aanwijzing omgevingsambtenaar

Voorliggend punt betreft de aanwijzing van de omgevingsambtenaar voor de gemeente Hove.

De gemeente beschikt niet over een stedenbouwkundige. Deze functie wordt momenteel tijdelijk ingevuld door een externe consultant. Gezien de feiten en de context is de aanwijzing van de gemeentesecretaris als uitvoerder van de taken van de gemeentelijke omgevingsambtenaar de enige mogelijke oplossing. De gemeentesecretaris wordt aangewezen als waarnemend gemeentelijk omgevingsambtenaar en dit voor een termijn van 12 maanden. Deze termijn start op 1 januari 2018.

Raadslid en gewezen burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) had hierover een opmerking : “2,5 jaar geleden werd er hier een nieuw organogram voor het gemeentepersoneel voorgesteld. Matchen de nieuwe functies met de arbeidsmarkt ? Komt in orde werd er gezegd. Eén jaar geleden werd de Intergemeentelijke Samenwerking met Lint voorgesteld. We gingen elkaars problemen oplossen. Dit scenario is grondig gesaboteerd door Ph7. De gemeente Lint zegt het op. We zijn terug naar af. Dit is een dure oplossing voor een niet goed aangepakt probleem.” Uiteindelijk keurde iedereen het punt goed.

Water-link : bijzondere algemene vergadering 15 januari 2018

Aan de gemeenteraad werd gevraagd de agendapunten van de bijzondere algemene vergadering van 15 januari 2018 goed te keuren.

Dit punt wordt op vraag van Water-link verdaagd: de vergadering vindt plaats op een andere datum.

Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente met betrekking tot de agendapunten van de bijzondere algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Water-link van 15 januari 2018

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de agendapunten van de bijzondere algemene vergadering van Water-link van 15 januari 2018 goed te keuren.

Dit punt wordt op vraag van Water-link verdaagd : de vergadering vindt plaats op een andere datum.

acrobaten in de Rodenbachschool

Gemeentelijke basisschool : aanpassing bedrag nieuwjaarsbrieven

Aan de gemeenteraad werd een aanpassing in het bedrag van de nieuwjaarsbrieven gevraagd.

Na bestelling van de nieuwjaarsbrieven blijkt dat het effectieve bedrag voor een nieuwjaarsbrief beduidend lager ligt dan eerst aangegeven, namelijk 0,50 EUR in plaats van de voorspelde 1 EUR per nieuwjaarsbrief. Ouders betalen 0,50 EUR per nieuwjaarsbrief.

Eénparig goedgekeurd.

Aanstelling nieuw lid Beheersorgaan Bibliotheek

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om een nieuw lid van het beheersorgaan aan te stellen.

Na overlijden van Didier Thys (N-VA) stelt de secretaris van de N-VA, Sandra Maes, Lenn De Cleene als opvolger voor.

Eénparig goedgekeurd.

Intergemeentelijke samenwerking Bibkwintet : beheersovereenkomst : toetreding Mortsel

De gemeenteraad keurt de aangepaste beheersovereenkomst van de interlokale vereniging ‘Bibkwintet’ en de financiële verdeelsleutel, gebaseerd op het inwonersaantal, waarbij Hove per project instaat voor 9 procent van de gemaakte kosten goed. De gemeenteraad keurt de toetreding van Mortsel tot Bibkwintet goed.

De gemeenten Hove, Edegem, Kontich, Lint, Boechout vormen een samenwerkingsverband zonder rechtspersoonlijkheid. De stad Mortsel deed een aanvraag voor toetreding tot Bibkwintet. Deze vraag werd positief geadviseerd door de raad van bestuur van Bibkwintet op 20 september 2017. In 2016 werd de beheersovereenkomst aangepast en werd de opdracht van Bibkwintet ruimer geformuleerd. Naar aanleiding van de vraag tot toetreding van Mortsel werd de inhoud nog wat aangepast. Deze nieuwe beheersovereenkomst gaat in op 1 januari 2018.

De toetreding van Mortsel tot Bibkwintet versterkt de werking van het regionaal samenwerkingsverband. Gezien de geografische ligging van Mortsel is de toetreding tot Bibkwintet een logische keuze. De wijzigende rol van de provincies vanaf 2018  met het wegvallen van de provinciale subsidies en personele ondersteuning verhogen het belang van een sterk regionaal samenwerkingsverband dat zich ook richt op structurele werking en werkprocessen.

Eénparig goedgekeurd.

Het gebruikersreglement van het Bibkwintet werd ook éénparig goedgekeurd.

 

Foto’s © Gazet van Hove.