Luc Vuylsteke de Laps wil terug burgemeester van Hove worden

Hove

Vrijdagavond jl. waren een kleine veertig mensen afgezakt naar O.C. “De Markgraaf” voor de nieuwjaarsreceptie van het kartel Fan van Hove (= CD&V, O-VLD, onafhankelijken). *

De aanwezigen werden getrakteerd op kleine pannenkoekjes en drankjes.

Nadien volgden twee toespraken, de eerste van Wim Bollaert, voorzitter van Fan van Hove. Hij kondigde hun lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aan en ook enkele strategische kandidaten. Wat opviel is dat er niet gesproken werd over gemeenteraadslid Filip Lecoutre, die ook niet aanwezig was op de receptie ?

Toespraak Wim Bollaert :

“Dames, Heren,

Hovenaars,

“Ongeziene lastercampagne”

“Fietsbrug over de Schelde komt er”

“Links moet kiezen : open grenzen of welvaartstaat”

Allemaal krantenkoppen in dezelfde 24 u… voelt u het al ? 2018 ? Verkiezingskoorts.

Nog goed 8 maanden rest de huidige ploeg van N-VA en pH7. 8 maanden om die laatste straten aan te leggen, nog snel enkele beloftes waar te maken en vooral te zwijgen over al die beloftes die en route vergeten zijn. Hopelijk las u onze laatste fanmail, want we gaan u vandaag niet om de oren slaan met al wat beter had gekund, met al wat vergeten is onderweg.

Neen, Vandaag brengen we u een boodschap van goesting. Van Hovenaars die volmondig ja hebben gezegd op onze ideeën voor Hove, ja op het kartel Fan van Hove. Met deze mensen en al diegene die het achter de schermen de boel mee draaiende houden, schrijven we nu in snel tempo verder aan ons verhaal richting oktober. Een verhaal dat gebouwd is op bestuurservaring, maar ook op echte participatie. We trokken de wijken in met onze pannenkoekenmobiel, waar we hier vanavond trouwens dankzij onze chef Gerda een special van geserveerd krijgen. We gingen van deur tot deur met onze enquête en zijn op stap met onze deurhangers, ook morgen weer in de Meylwijk.

Zodat we binnenkort kunnen komen met een verhaal, een verhaal voor Hove door Hove. Ik licht u alvast een tipje van de sluier. 155. 155 concrete acties brachten we al samen voor Hove. Binnenkort mag u daaruit onze prioriteiten verwachten.

Maar nu eerst al jullie aandacht voor onze lijstrekker voor 14 oktober. Hij brengt u vandaag geen 1, 2 of 3 maar ineens 7 kandidaten ! 7 heel verschillende Hovenaars : jong en oud, met veel en iets minder levenservaring, joggers en fietsers, fans van de pistolekes van ’t Bieke en fans van den Elly.

Maar allemaal met een enorm engagement voor ons dorp.

Dames en heren : moet ik hem u nog voorstellen : Luc Vuylsteke de Laps !”

Voorstelling 7 kandidaten voor 14 oktober 2018

Spreker stelde zichzelf voor en zei dat hij er terug goesting voor had om Hove te besturen. Nadien volgde een voorstelling door spreker van een eerste reeks kandidaten.

–      Els Nelen-Pauwels, (CD&V) tweede plaats

o   Stijlvolle, sportieve politieke hinde die 12 jaar geleden haar entrée maakte en onmiddellijk schepen werd voor ongeveer alle persoonsgebonden materies, waar ze haar creativiteit en zorg voor kwaliteit kon zetten

o   Nu is ze zeker gretig om dit opnieuw te kunnen bewijzen

–      Diane Tinnemans, (O-VLD), derde plaats

o   Onze sociaal liberale front lady;

o   Haar ervaring in gemeenteraad en nu 6 jaar in OCMW, gecombineerd met de sterkte die ze met haar patron, minister Bart Tommelein, deelt : energie en zorg om gezonde financiën om zich opnieuw waar te maken bij de Hovese kiezer

–      Wim Bollaert, (CD&V), vierde plaats

o   onze hardwerkende CD&V voorzitter-sterkhouder, die als geen ander de interne organisatie van onze ploeg zette,

o   sociaal bewogen, wetend wat armoede is en hoe het best aanpakt

o   man voor de toekomst

o   hij biedt zich nu voor het eerst voor de kiezer aan

–      Timothy Bruyndonckx, (CD&V), zesde plaats

o   Jong talent, bewees al veel in de werking van het Jeugd Ontmoetingscentrum, waar hij zelfs voorzitter werd van de Raad van Beheer

o   Heeft genetisch veel mee voor Hove

o   Gemeenschapsman ook bij de Harmonie

o   Full spirit voor onze Fan van Hove

–      Nora Karaica, (CD&V), zevende plaats

o   Ontluikend talent;

o   Bezielde juriste

o   Eerst wat schuchter, maar steeds minder, als Voorzitter van Jong CD&V: zij zet mee het gezicht van de verjonging

–      Jos Peeters, (CD&V), lijstduwer, 19de plaats

o   Ons sociaal geweten

Vast gebeiteld in sociale organisaties, waar hij zijn bezieling en geestdrift blijft houden.

Nadien volgde nog een uitgebreide receptie.

*****************

We hebben nu reeds de Nieuwjaarsrecepties van N-VA-Hove, het groen-linkse ‘Hove Beweegt’ en het kartel ‘Fan van Hove’ achter de rug.

Wanneer komt de nieuwjaarsreceptie van Ph7-positief Hove ? Met Valentijn ? Of is de kas leeg ? Of heerst er bij ph7 “een Stalinistische discipline” o.l.v. “madame de Pompadour” uit de Diepestraat ? Kijken ze misschien neer op het gewone volk ? … Dat doen ze alvast op mensen die kritische opmerkingen maken ! Een vorm van discriminatie door ph7 ???

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.