De gemeente Hove en het OCMW van Hove kennen een aantal sociale toelagen toe. Het loont dus de moeite om dit eens aandachtig te lezen. Je verneemt welke toelagen er zijn, wie ervoor in aanmerking komt, het bedrag waarop je recht hebt, waar en hoe de aanvraag dient te gebeuren en welke attesten of bewijzen je moet voorleggen.

Geboorte- en adoptiepremie

Wie heeft er recht op ? – Elke moeder, bij de geboorte van haar kind; – iedereen die een kind, met een maximumleeftijd van 14 jaar, adopteert en dit kind niet het natuurlijke kind is van één van beide adoptieouders; – iedereen die in Hove woont wanneer het kind geboren of geadopteerd wordt.

Bedrag ? 50 EUR per kind wordt uitbetaald aan de moeder.

Waar, hoe en wanneer aanvragen ? – In het gemeentehuis bij de dienst bevolking; – met een formulier dat wordt bezorgd bij de aangifte van het kind; – binnen de maand na de geboorte of na inschrijving in het register van de akten van adoptie.

Betaling ? Aan de moeder, uiterlijk drie maanden na de aanvraag.

Meer info :

Voor informatie betreffende deze toelagen kan je terecht bij mevrouw Gerda Vos in Dienstencentrum “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 in Hove, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : gv@ocmwhove.be .

Sint-Jozefziekenhuis Mortsel heeft geen materniteit meer

Foto’s © Gazet van Hove.