Zitting maandag 26 februari 2018

Verontschuldigd : Veerle D’Haene (N-VA)

Buitengewone algemene vergadering IKA in voortzetting : goedkeuring

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het mandaat van de vertegenwoordiger te bevestigen of aan te passen.

Voorstel : gemeenteraadslid Katia Devriendt aan te duiden als volmacht-drager van de gemeente om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering in voortzetting van IKA op 27 maart 2018; Frédéric Marquet aan te duiden als plaatsvervangend volmacht-drager.

Eénparig goedgekeurd.

Gemeentelijke basisschool : schooljaar 2017-2018 : bedragen tussenkomst van de ouders in schooluitstappen 2018 : aanvulling : goedkeuring

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de bedragen van de schooluitstappen van de leerlingen van de gemeentelijke basisschool in het tweede en derde trimester van het schooljaar 2017-2018 goed te keuren.

Aan de ouders van de leerlingen van de gemeentelijke basisschool worden de volgende maximumbedragen gevraagd als tussenkomst in schooluitstappen : 23 april 2018 : vierde leerjaar : ‘Alles met de bal’ en 15 juni 2018 : vijfde leerjaar: ‘American Games’ : 3 EUR.

Eénparig goedgekeurd.

Veiligheidsconsulent : samenwerking Mortsel : goedkeuring

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst op het vlak van informatieveiligheid goed te keuren.

De Vlaamse Toezichtcommissie heeft gesteld dat gemeente en OCMW samen per week minstens 6 uur ondersteuning van een veiligheidsconsulent moeten hebben. Op 2 oktober 2017 besliste het college van burgemeester en schepenen om in te stappen in het ‘samenwerkingsverband Mortsel’ wat betreft de informatieveiligheid/veiligheidsconsulent. In het kader van deze samenwerking dient een samenwerkingsovereenkomst te worden afgesloten.

De informatieveiligheidsconsulent moet ervoor zorgen dat persoonsgegevens die tijdens de  dagelijkse werkzaamheden verwerkt worden goed beschermd zijn om de privacy te kunnen waarborgen. Verschillende uiteenlopende aspecten komen daarbij aan bod : bijvoorbeeld beschikken over een goed beveiligd netwerk, het gebruik van een goed paswoord, maar evengoed over het bewaren van papieren documenten en de fysieke toegang tot gebouwen. Dikwijls bestaan hiervoor al procedures, soms heeft iedereen zijn eigen manier om met vertrouwelijke info om te gaan. Het is haar (Christine Van Boom) taak om dit allemaal te uniformiseren door procedures uit te werken, advies te geven aan het bestuur en tips te geven aan de medewerkers.

Eénparig geodgekeurd.

Retributiereglement begraafplaatsconcessies 2018-2019 : goedkeuring

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om het betreffende retributiereglement aan te passen in die zin dat de kostprijs van het kerkhofplaatje stijgt overeenkomstig de evolutie van de index.

Sinds 1998 wordt 30 EUR aangerekend voor een kerkhofplaatje. Gelet op de evolutie van de index is het wenselijk de kostprijs van een kerkhofplaatje op te trekken tot 40 EUR.

Met ingang van 1 maart 2018 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 gelden de volgende tarieven bij het verlenen van een concessie of het hernieuwen ervan voor een termijn van dezelfde duur als die van de oorspronkelijke concessie: grafconcessie voor 2 personen 500 EUR, grafconcessie voor 3 personen 750 EUR, nis voor 1 urne 250 EUR, nis voor 2 urnen 500 EUR. Voor het plaatsen van een naamplaatje gelden de volgende tarieven : aan het columbarium 40 EUR, op de strooiweide 40 EUR, urnenveld 40 EUR.

Eénparig goedgekeurd.

de gemeenteraad is openbaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s © Gazet van Hove.