Wandelend in de frisse lentezon, met een ijsje van de Kriekelaarhoeve in de hand, lossen we het mysterie van de spoorwegontvoering in Kontich op.

Vandaag lanceert de Zuidrand de eerste mysteries in een reeks van 4.

Het mysterie van de spoorwegontvoering speelt zich af in Waarloos en leidt je naar de Oude-Spoorwegberm van Natuurpunt. Detective-duo Noor en Lukas moeten de ontvoering oplossen langs de spoorweg en nemen je mee op pad.

Burgemeester Bart Seldeslachts : ‘De Zuidrand ontwikkelde de interactieve Zuidrand-wandelapp speciaal voor gezinnen met weetgrage kinderen tussen 5 en 13 jaar. Zo kan je het verrassende natuurlijke en historische erfgoed van een mooie streek – vlakbij huis ontdekken. De interactieve Zuidrand Wandelapp prikkelt de speur- en staplust van de kinderen, en biedt een unieke combinatie van tof wandelen, spelenderwijs ontdekken en opdrachtjes uitvoeren.’

Schepen van toerisme Marleen van den Eynde gaat verder : ‘ Je start aan de Kriekelaarhoeve waar je terechtkan voor heerlijke zuivelproducten zoals ijs, rijstpap en pudding.  Daarna kom je terecht in het natuurgebied de Oude Spoorweg van Natuurpunt, een verborgen groene parel in de Zuidrand. Je verlaat de oude spoorweg en komt terecht bij het nieuwe natuurgebied van Natuurpunt, Schapenhaeghe.’

Samenwerking stond centraal

Coördinator van de Streekvereniging, Sabine Caremans, kadert : ‘De wandelapp kwam tot stand binnen het toeristisch project ‘De Zuidrand dat Smaakt’ , gefinancierd door het Vlaams Agentschap voor Ondernemen en werd uitgewerkt in samenwerking met de gemeenten Kontich, Boechout, Edegem en Aartselaar. De routes werden geselecteerd op basis van bestaande wandellussen. De verhaallijnen en app werden ontwikkeld door Bits of Love in nauwe samenwerking met de gemeenten.  Bits of Love heeft expertise op het domein van ontwikkeling en verhaallijnen. Alles werd op het terrein getest door de gemeenten en vrijwilligers. Paul Nauwelaerts van de gemeente Edegem ontwikkelde de grafische illustraties voor de app, zoals personages en icoontjes.’

Het mysterie van de spoorwegontvoering in Kontich en het mysterie van de verdwenen wijn in Vremde kan je vanaf vandaag 31 maart 2018 gratis downloaden in de Apple App-store of Google Play. Zoek op ‘Zuidrand wandelapp’.

Op 15 april lanceren we de twee volgende mysteries, namelijk het mysterie van de vervloekte kasteeldochter in Edegem en het mysterie van de geheimzinnige ijskelder in Aartselaar, dus wees er zeker bij!

                        Zondag 15 april 2018, 11.00 uur, Kasteel Hof ter Linden, Drie Eikenstraat 3, Edegem

                        Zondag 15 april, 14 .00uur, Sportcentrum Aartselaar, Kleistraat 204, Aartselaar

Streekvereniging Zuidrand

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid. De gemeente Boechout werkt mee samen met de Streekvereniging Zuidrand voor de wandelapp.

Ze werkt aan projecten op het  snijvlak van natuur-, landbouw- en landschapszorg, open ruimte, erfgoedbeheer- en behoud, toerisme en cultuurbeleving. Door de unieke samenwerking tussen overheden en veldwerkers versterken we de streekidentiteit.

 

Voor meer informatie, kan je terecht bij:

Anke Spans, communicatiemedewerker communicatie en toerisme, 0496 / 12 40 58.

Foto’s (c) Gazet van Hove.