Zijn de muren van je woning niet of beperkt geïsoleerd ? Dan verdwijnt 25 procent van de warmte door de muren ! Muurisolatie is een stap naar een lagere energiefactuur en meer comfort die, let wel, enkel zinvol is als je dak al goed geïsoleerd is.

Eerst moet je weten welk soort muren je hebt. Ofwel heb je een ‘spouwmuur’. Dat wil zeggen dat je een binnen- en een buitenmuur hebt, waartussen een ruimte is van ongeveer 6 centimeter : de spouw. Deze spouw kan je isoleren. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur van een woning opgevuld met isolerend materiaal. Is je spouw niet groot genoeg of je gevel in slechte staat, dan kan je kiezen voor buitenmuurisolatie. De gemeente helpt je graag bij deze ingreep aan je woning met het aanbieden van een voordelige groepsaankoop. Heb je nog geen dakisolatie ? Bekijk dan zeker het aanbod van de groepsaankoop dakisolatie op www.igean.be .

Premies

In 2018 zijn er premies voor spouwmuurisolatie van 5 EUR per vierkante meter en voor de isolatie aan de buitenkant van een buitenmuur van 15 EUR per vierkante meter. Daarenboven stimuleert ook de Vlaamse overheid deze investering en stelt daarom de IGEAN energielening ter beschikking. Je kan tot maximaal 15.000 EUR aanvragen aan een rente van 2 procent. Heeft je gezin een beperkt inkomen, dan is de rente zelfs 0 procent. Zo kan je je woning nog energiezuiniger maken.

Meer info

Wil je meer weten ? Schrijf je dan vrijblijvend in op de website van IGEAN of kom naar één van de infomomenten : 15 mei van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Rumst (Koningin Astridplein 12), 22 mei van 19.00 tot 21.00 uur in G.C. Jan van der Noot in Brecht (Mudaeusstraat 9), 24 mei van 19.00 tot 21.00 uur bij IGEAN in Wommelgem (Doornaardstraat 60) of 31 mei van 19.00 tot 21.00 uur aan de Blauwesteenstraat 81 in Kontich. Meer info via klimaat@igean.be of 03 / 350 08 08.

www.igean.bewww.energiesparen.be/energielening .