Oxfam Wereldwinkel Hove-Boechout

World Fair Trade Day

de Rodenbachschool doet ook mee

Toen we de afgelopen maanden geconfronteerd werden met voedselschandalen in de vleessector drong het opeens tot veel mensen door : kunnen we wel ‘eerlijk’ voedsel krijgen als we altijd maar gaan voor het goedkoopste ? Iemand lanceerde de actie ‘#ik ben meer dan mijn kasticket‘ en vroeg winkels en supermarkten om werk te maken van goede en eerlijke producten aan een faire prijs. Dat is nu net wat Oxfam-Wereldwinkels al jaren doet. Oxfam is de pionier in de strijd voor eerlijke handel. Eerlijke handel is de manier om het lot van miljoenen boeren in het Zuiden te verbeteren. Door hun producten op de markt te brengen voor een goede prijs kunnen zij een beter leven opbouwen. In de Wereldwinkel vind je een ruim aanbod aan producten van eerlijke handel, zowel food als non-food. Alle producten zijn gecertificeerd : ze werden gecontroleerd door een externe certificeringsorganisatie die nagaat of alle regels van eerlijke handel werden gevolgd. Zo kan je er gerust in zijn dat de producten die aan eerlijke handelsvoorwaarden gekocht werden, ook echt de producenten ten goede komen, dus chocolade zonder slavenarbeid (en nog lekker ook), Rooibosthee (bio) van een coöperatie van kleine boeren uit Zuid-Afrika of rode wijn van Vidseca, een coöperatie van achtentwintig enthousiaste wijnboeren uit een achtergestelde regio in Chili, maar evengoed sjaals en tafellinnen uit India of snijplanken in acaciahout uit de Filippijnen en nog zoveel meer.

Kom dus zeker eens kijken en laat je verrassen door het ruime gamma aan fairtrade producten. Op zaterdag 12 mei wordt over de hele wereld World Fair Trade Day gevierd. De winkel is die dag de hele dag open en ontvangt graag alle fietsers die langskomen. Op 12 mei word je in de winkel verwend met iets extra.

Adres : Theo Tutsstraat 32 in Boechout-centrum.

Foto’s (c) Gazet van Hove