Inhuldiging landschapspark Frijthout vond plaats onder massale belangstelling

HOVE

Het Landschapspark Frijthout is zondagnamiddag onder massale belangstelling officieel ingehuldigd voor het grote publiek. Tegen 15.00u. waren er reeds honderden mensen aanwezig om een glimp op te vangen van de opening. Eerst hield schepen van milieu Bart Van Cauwenbergh samen met de voorzitter van de Hovese Milieuraad Hugo Waterschoot een korte uitnzetting over de totstandkoming van het project. Frijthout is een groene long van 22 hectare in de noordoostelijke hoek van Hove op de grens met Boechout en Mortsel. De Koude Beek heeft er haar bron. Het gebied was in handen van verschillende private eigenaars, die de gronden gebruikten als weilanden en masakkers. Hugo Waeterschoot, ook voorzitter van Natuurpunt Zuidrand : De gronden stonden op het gewestplan ingekleurd als parkgebied. In 2007 werd daaromeen Bijzonder Plan van Aanleg opgemaakt om Frijthout te ontwikkelen tot een landschapspark met wandel- en fietsverbindingen, waterbuffering en een natuurlijk karakter. Het heeft drie legislaturen geduurd vooraleer het project was gerealiseerd. Nadien waren er nog enkele toespraken van de provinciaal gedeputeerde voor milieu en de burgemeesters van Hove, Boechout en Mortsel. Van alle Hovese politieke fracties waren er mandatarissen aanwezig.

Nu vormt het een groene long tussen Hove, Mortsel en Boechout, een park om in te wandelen, te fietsen en te spelen en ook om nog meer ruimte aan de natuur te geven. Brommers en loslopende honden zijn er niet toegelaten. Toezicht hierop is noodzakelijk gelet op de veelvuldige overtredingen.

Heel het feest werd omkaderd door enkele optredens, biertenten, stands van verenigingen en kinderanimatie. In totaal kwamen er meer dan 1.000 bezoekers een kijkje nemen. Iedereen vond dat het een prachtig project was .

Morgen kan u meer interviews terugvinden op www.radiozuidrand.be .

Fotos Gazet van Hove.