Hovese gesprekken (4) : Wim Bollaert

Wim Bollaert (1982) studeerde Internationale Politiek, gehuwd en papa van 3 jongens (Siebe, Sam en Jente). Sinds 2012 is hij de voorzitter van Fan van Hove en kandidaat op 14 oktober (4de plek). Beroepsmatig is hij Algemeen Cordinator van het Antwerps Armoedenetwerk.

Gaat u komende vakantie op reis ? Waarheen ? Wat doet u er ?

We zijn net terug van een kampeervakantie in het Noorden van Spanje, net onder de Pyreneen. We zoeken vooral de natuur op, om samen als gezin te genieten.

Leest u veel ? Wat ?

Ik volg de actualiteit heel erg op de voet. Maar boeken lees ik vooral tijdens de vakantie, dan probeer ik veel in te halen. Vaak koop ik die boeken doelbewust al tijdens het jaar. Quasi altijd non-fictie. Dit jaar zaten bijvoorbeeld de Ritchie Boys in mijn bagage. Een erg inspirerend boek over een groep jonge Duitse Joden, die nazi-Duitsland ontvluchtten, volwassen werden in de jaren dertig en als soldaten terugkeerden om hun oude vaderland te bevrijden.

Welke drie boeken hebben de meeste invloed op u uitgeoefend ?

1984 van George Orwell, de biografie van Winston Churchill en als 10-jarige : Robin Hood.

Hebt u een grote bibliotheek ?

Mijn vrouw leest ook graag en behoorlijk veel. Samen vullen we een grote boekenwand in onze living.

Doet u iets bijzonders voor het (leef)milieu ?

Ons gezin gebruikt de fiets voor woon-werkverkeer en de meeste dagelijkse verplaatsingen. We hebben ook erg bewust gerenoveerd met het oog op duurzaamheid. Zo hebben we bijvoorbeeld zonnepanelen, een zonneboiler, een groen-dak en gesoleerd met houtvezels.

Praat u wel eens tegen uw huisdier(en) ?

De poes en de kippen hebben allemaal een naam en daar wordt wel eens een klapke met gedaan.

Wat is uw grootste prestatie ?

Papa zijn, vind ik drie keer een topprestatie. Daarnaast vooral het innoveren in verschillende professionele contexten.

Wat zou u in uw leven nog willen presteren ?

Dat doen waarom ik in de politiek ben gestapt : Hove, het dorp in de wereld, nog beter maken !

Welk is het mooiste plekje van Hove ?

Ik blijf nostalgisch fan van het gemeentepark, zeker de kikkerpoelen. Al vind ik dat we dringend nood hebben aan een beter beheersplan zodat het park wordt opgewaardeerd. Met verschillende zoneringen, niet heraangelegd. Samen met het landschapspark Frythout kan dat ons groen woonkarakter alleen maar waardevoller maken.

Welk plekje moet er in Hove dringend verbeterd worden ?

Naast het gemeentepark moeten we ook verder werk maken van de (fiets)mobiliteit in Hove. Zowel naar fietspaden toe (met meer fietsstraten en een fietsplan voor Hove) als naar heraanleg van enkele straten (Molenstraat, Meylstraat, J.F. Gellyncklaan,) voor een verkeersrustiger en veiliger Hove.

Wim Bollaert

Foto’s (c) Gazet van Hove.