Beste kunstvrienden

U hoorde of las het al. We zijn terug in volle AchterGlas-mood voor de nieuwe tentoonstelling in januari 2019. Op 24 mei stelden we het nieuwe thema voor. Een aantal kunstenaars schreef zich daarbij al direct in. Voor wie er toen niet bij kon zijn is er nog een tweede infoavond voorzien op 11 september om 20.30u. in zaal De Markgraaf, Kapelstraat 8 in Hove.
Voor degenen die ook dan niet aanwezig kunnen zijn lichten we hieronder al een tipje van de sluier. Noteer alvast dat 15 oktober de ultieme datum is om in te schrijven.

Wat verwachten wij ?

Bedoeling is om het Bruegelschilderij De Dwaze Wereld, waarin meer dan 120 spreuken vereeuwigd zijn, als leidraad te nemen. Als kunstenaar kiest u n van deze spreuken en daarvan maakt u een eigen hedendaagse interpretatie.
Als hulpmiddel kunnen onderstaande links gebruikt worden. Ze verwijzen naar websites waar u op een handige manier informatie vindt over het schilderij van Bruegel en de afgebeelde spreekwoorden.
www.literatuurgeschiedenis.nl/middeleeuwen/spreekwoorden.html en
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_spreekwoorden
Bovenstaande links, toelichting bij het thema en meer praktische informatie met betrekking tot de AchterGlas-tentoonstelling 2019 vindt u ondertussen ook terug op onze website www.achterglas.be .


Inschrijven :
Voelt u zich aangesproken door het thema en wenst u deel te nemen ? Dat kan met een simpel mailtje naar onze mailbox achterglas@live.be. Daar kan u ook terecht voor bijkomende informatie of specifieke vragen.

Beste groeten
het AchterGlas-team.

AchterGlas v.z.w.
Mortselsesteenweg, 38
2540 Hove
achterglas@live.be –
www.achterglas.be

Collega-kunstenaars en academies van buiten onze gemeente zijn uiteraard ook meer dan welkom. Stuur dit bericht door !

Foto’s (c) Gazet van Hove.