Beweging Op Verwijzing

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft Bewegen Op Verwijzing ook nog andere voordelen : je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.
Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners van Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.


De bedoeling ?

De ‘zittende’ Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing. Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op zeven uur individuele begeleiding.
Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van lage tarieven. Je betaalt de coach 5 EUR per kwartier voor een individuele sessie en 1 EUR per kwartier voor een groepssessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming ? Dan krijgt hij een extra korting. Bewegen Op Verwijzing-coach Hove : Hanne Mahieu, e-mail : zrm.hanne@bewegenopverwijzing.be.
 www.bewegenopverwijzing.be