Hove

Meer info en inschrijven via e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 / 454 08 37.

De Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet ? Doet jouw toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet ? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet ? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen ? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. De leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef in Kontich houden immers regelmatig spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of je tablet. Eerstvolgende zitting : 2 oktober van 14.30 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is verplicht via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

Sjoelbakken

Zin in een partijtje (gratis) sjoelen ? Kom dan op donderdag 4 oktober naar het dienstencentrum. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur.

Initiatie Facebook

Wil je graag kennismaken met Facebook ? Al van gehoord maar zelf nooit iets op gedaan of geprobeerd ? Een basisworkshop geeft je een eerste beperkte inkijk in de mogelijkheden van dit sociaal medium: hoe je erop geraakt of hoe je dus een account aanmaakt, wat de meest gebruikte termen en acties zijn die je er kan tegenkomen en ondernemen en wat mogelijke gevaren of praktische toepassingen zijn wordt in een kort tijdsbestek meegegeven. Verwacht dus geen doorgedreven en gedetailleerde cursus, maar eerder een meer interactieve workshop die de eerste stappen leert zetten. Je werkt op een laptop van het dienstencentrum en hoeft dus zelf niks te voorzien. Donderdag 11 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Kostprijs : 5 EUR. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. Het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus vlug bij.

Wafelenbak

Op donderdag 18 oktober bakken ze in het dienstencentrum wafels. Voor 2 EUR kan je kiezen tussen een wafel met suiker of slagroom. Je wordt verwacht vanaf 14.00 uur. Inschrijven ten laatste op vrijdag 12 oktober.

Cursus Android tablet voor beginners

Steeds meer mensen hebben een tablet, maar niet iedereen kan er zomaar van eerst af aan mee werken. Voor die mensen hebben de vrijwillige computerlesgevers van het dienstencentrum een cursus ontwikkeld waarin je leert wat je met een tablet kan doen (en wat je niet met een tablet kan doen), welke soorten tablets er zijn en wat het onderscheid is, hoe je je tablet aan- en afzet en hoe je werkt met een ‘touch screen’ of aanraakscherm, hoe je ermee op het internet geraakt en wat dat eventueel kan kosten, wat ‘apps’ zijn en hoe je ze kan installeren, hoe je foto’s en filmpjes kan maken met je tablet,… De lessen worden gegeven aan een laag tempo en er is ook altijd een begeleider aanwezig om je individueel verder te helpen. Breng voor de cursus je eigen Android-tablet mee om op te werken, zo kan je tijdens de les mee oefenen en proberen. Het is evenwel niet de bedoeling om die tijdens de cursus voor iedereen individueel te gaan installeren of bijwerken. Dat wordt huiswerk! Deze opleiding gaat ook niet in op de werking of het gebruik van specifieke apps of andere toepassingen. Eens een app geïnstalleerd moet je zelf ontdekken hoe één en ander werkt. Het is trouwens onbegonnen werk om honderdduizenden apps één na één te gaan bekijken… Let op: deze opleiding is uitsluitend voor tablets die werken met Android, dus niet voor iPads van Apple of Microsoft met Windows8 ! Breng voor alle zekerheid je tablet mee bij je inschrijving, dan ben je zeker dat je goed zit en voorkom je teleurstellingen. Vrijdag 12, 19 en 26 oktober, telkens van 9.30 tot 12.00 uur. Kostprijs : 15 EUR voor de ganse reeks. Indien de kostprijs voor jou een probleem is, kan je zeker contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken. Inschrijven is verplicht in het dienstencentrum en breng je tablet mee. De plaatsen zijn beperkt. Wees er dus vlug bij !

Bloemschikken

Samen bloemschikken: niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op donderdag 25 oktober (begeleid door Lieve, inschrijven verplicht ten laatste op 19 oktober) en vrijdag 26 oktober (begeleid door Barbara, inschrijven verplicht ten laatste op 22 oktober) om 13.30 uur. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot van 12 EUR komt betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Foto’s (c) Gazet van Hove.