Burgemeester Volckaerts opende nieuw paramedisch centrum in Hove

Hove gaat er duidelijk op vooruit ! Aan de Mortselsesteenweg, vlak naast de Regina Pacis school, is men druk bezig aan de uitbouw van villa Hortensiahof tot een nieuw paramedisch centrum.

De villa aan de straatzijde is mooi opgeknapt en heeft binnenkort ook nieuwe private bewoners, met duidelijk ondernemersbloed in de aderen. In het pand is er nog voldoende ruimte aanwezig om de vele ruime kamers een nieuwe invulling te geven. Er zijn vier medische kabinetten die men kan verhuren (‘co-work-space’ : men kan huren voormiddag, namiddag, avond). Het is ideaal voor starters, bijvoorbeeld een coach in bijberoep of medici die nog een private praktijk runnen.

Het Koetshuis

In het bijgebouw (‘Koetshuis’) heeft men een tweetal kabinetten ondergebracht voor para-medici die er reeds gebruik van maken : psycholoog, relatietherapeut, diëtist, persoonlijke coachen, beauty, enz … Er is voldoende parking (auto, moto, fiets) aanwezig op het domein om de patiënten op te vangen.

Met een kleine receptie werd het geheel zaterdagnamiddag plechtig ingehuldigd door burgemeester Koen Volckaerts voor een aantal buren en medische medewerkers van het centrum. Deze medische invulling van het Hortensiahof staat ten dienste van de hele Hovese bevolking : een medisch centrum voor en tussen de Hovenaars. “Want het dorp is een wereld …” aldus ex-Hovenaar Paul van Ostaijen.

Foto’s © Gazet van Hove.