Een aantal gemeentebesturen in samenwerking met De Lijn bieden je een veilig cadeau aan bij de overgang naar het nieuwe jaar.

Beleef de overgang naar 2019 zonder zorgen !

Ook tijdens oudejaarsnacht brengen de chauffeurs van De Lijn je veilig naar je bestemming en weer thuis. Meer dan 350 collega’s zorgen ervoor dat je zo lang kunt feesten als je wil. Zonder stress of parkeerzorgen. In de provincie Antwerpen blijven zeven tramlijnen en tweeëntwintig buslijnen de hele nacht van oud naar nieuw rijden. Sommige volgen bestaande trajecten, maar er zijn ook feestbussen en –trams die speciaal voor de gelegenheid via andere reiswegen rijden. Meer informatie over de dienstregelingen en reiswegen vind je vanaf begin december via www.delijn.be/oudejaar . We wensen je alvast een bruisende feestnacht en een gelukkig 2019 !

Hoe aanvragen

Het gratis Oudejaarsnachtbiljet is enkel verkrijgbaar als sms-ticket. Je hoeft dus niet meer naar de gemeente om je Oudejaarsnachtbiljet op te halen. Maar je mag niet vergeten het op voorhand online aan te vragen via deze link. Na registratie krijg je een e-mail van De Lijn met de instructies voor de activatie van jouw sms-oudejaarsticket. Je kan tot maximum 4 gezinsleden registreren onder één gsm-nummer. Belangrijk is wel dat iedereen alle verplaatsingen samen zal maken, elke reiziger dient namelijk steeds over een geldig vervoerbewijs te beschikken.  Het sms-ticket is geldig vanaf 18.00 uur op 31 december tot 23.59 uur op 1 januari. Je kan het dus zowel op oudejaarsnacht als op nieuwjaarsdag gebruiken. Je mag binnen deze geldigheidsperiode zoveel verplaatsingen maken als je wil. Je activeert je ticket door tijdens Oudjaar EVENT te sturen naar 4884 voor je op de bus of tram stapt. Per sms-ticket wordt er een kost van 0,15 euro aangerekend door je provider. Indien je niet wenst te registreren, kan je nog steeds in de Lijnwinkels of bij de chauffeur een Oudejaarsnachtbiljet kopen. Het biljet heeft dezelfde geldigheid en kost 4 euro. Of je koopt een sms-oudejaarsticket door EVENT te sturen naar 4884, eveneens aan de prijs van 4 euro (+0,15 euro providerkost).

Foto’s © Gazet van Hove.