Opnieuw & Co. Lier sluit de deuren

 Kringloopwinkel Opnieuw & Co sluit haar filiaal op de Antwerpsesteenweg in Lier op zaterdag 23 februari 2019. Gratis ophalingen en andere diensten die Opnieuw & Co aanbiedt, blijven wel beschikbaar voor de inwoners van Lier. Alle werknemers van Opnieuw & Co Lier krijgen een nieuwe plek in een van de andere filialen.

23 jaar geleden begon het kringloopverhaal van Opnieuw & Co met een pand in de F. Peltzerstraat in Lier. Nu, jaren later, heeft Opnieuw & Co ook filialen in Mortsel, Duffel, Kontich en Kessel. De winkel in Lier, die je tegenwoordig op de Antwerpsesteenweg vindt, zal op zaterdag 23 februari definitief sluiten. “Onze huurovereenkomst liep af en aangezien de eigenaars al hadden aangegeven de ruimte zelf nodig te hebben, is onze zoektocht naar een nieuw pand in een stroomversnelling terechtgekomen. Voorlopig hebben we nog geen geschikt pand gevonden”, aldus Koen Goemans, directeur van Opnieuw & Co.

Klanten van de kringloopwinkel hoeven zich geen zorgen te maken. Goemans benadrukt dat de winkel in Lier tot en met de laatste dag een volwaardige winkel zal blijven die dagelijks bevoorraad wordt. “De goederen die na 23 februari nog in de winkel staan, zullen dan herverdeeld worden over de andere filialen.”

Ook de diensten die Opnieuw & Co aanbiedt, blijven beschikbaar. Inwoners van Lier kunnen dus nog steeds bij Opnieuw & Co terecht voor een gratis ophaling of voor een inboedelservice. Ook servies en partytafels huren blijft nog steeds mogelijk.

Klanten die graag op zoek gaan naar kringloopschatten of hun herbruikbare goederen willen komen brengen, zijn altijd welkom in de vier andere filialen van Opnieuw & Co in Kessel, Mortsel, Duffel en Kontich. Die zijn allemaal vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en liggen tussen 8 en maximum 13 kilometer van de Grote Markt in Lier.

###

Over vzw Opnieuw & Co

Opnieuw & Co is een kringloopcentrum dat herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. Het gaat dan om producten zoals meubelen, kleding, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en fietsen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie met meer dan 400 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor kortgeschoolden en langdurig werklozen.

Winkelvestiging en geefpunten Opnieuw & Co :

Ma. tot zat.10.00 tot 18.00u.

Opnieuw & Co vzw, Grote Steenweg 55, 2560 Kessel (Nijlen)

Opnieuw & Co vzw, Hondiuslaan 46, 2570 Duffel

Opnieuw & Co vzw, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel

Opnieuw & Co vzw, Antwerpsesteenweg 387, 2500 Lier

Opnieuw & Co vzw, Prins Boudewijnlaan 1, 2550 Kontich

Opnieuw & Co vzw, Vredebaan 76, 2640 Mortsel (enkel geefpunt)

Ma tot vrij van 9u tot 17u

Outletshop De Kilomeet, Vredebaan 77, 2640 Mortsel

www.opnieuwenco.bewww.facebook.com/opnieuwenco

Foto’s (c) Gazet van Hove.