“Binnen 10 tot 15 jaar zit het Vlaams Belang in de regering”

MORTSEL

Zondagmiddag ging de receptie van het Vlaams Belang ‘regio Antwerpse Zuidrand’ door. Het gaat hier over de afdelingen Mortsel, Edegem, Kontich, Boechout-Vremde, Hove en Borsbeek. In totaal verzamelden een goede 120 leden en sympathisanten in zaal ’t Parkske aan de Edegemsestraat. Vanwege de afdeling Hove was “er geen kat te bespeuren”. Nationaal voorzitter Tom Van Grieken bracht een beleefdheidsbezoek aan zijn vroegere woonplaats. Zijn vader Luc zetelt nu ook in de Mortselse gemeenteraad.

Sam Van Rooy

Eerst hield Hans Verreyt uit Boom een korte toespraak. Hij herhaalde de VB-kritiek op de N-VA-regeringsdeelname en stelde dat het beste wat we kunnen doen is de grenzen sluiten tegen de massa-immigratie van vreemdelingen. Verreyt staat als regiovoorzitter op de vierde plaats op de VB-Kamerlijst, een strijdplaats. Vandaag heeft het VB twee federale volksvertegenwoordigers in de kieskring Antwerpen. Het VB zit electoraal in de lift dus een derde verkozene is bijna zeker en een vierde misschien.

Na Verreyt was het tijd voor gastspreker Sam Van Rooy uit Deurne. Hij fileerde het groene milieuprotest en zei dat de Mortselse Anuna De Wever bij hem op de koffie kwam om te spreken over haar eindwerk op school dat handelt over vluchtelingen. Hij noemde Mortselse burgemeester Erik Broeckx (N-VA) “een halve groene”. Verder analyseerde hij het partijenlandschap en stelde dat als de politieke situatie zo doorgaat zoals vandaag met de massa-immigratie “het Vlaams Belang binnen nu en 10 tot 15 jaar deel uitmaakt van de regering. Dit zal dan een regering zijn van het VB, met de N-VA en nog een kleinere partij, misschien een rechtse afscheuring van de VLD, liberalen die nog echt liberaal zijn”. Algemeen applaus in de zaal.

Nadien ging het gezelschap over tot de receptie en een gezellig samenzijn tot in de vooravond.

Foto’s © Gazet van Hove.