Meer politiecontroles in onze regio op komst

Een gecoördineerde actie van de politiezones HEKLA en Minos zorgde voor een controle op 298 chauffeurs in onze regio.

Vorig weekend tijdens de nacht van zaterdag naar zondag jl. controleerden de politiezones HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) en Minos (Mortsel, Boechout, Borsbeek, Wommelgem, Wijnegem) op hun grondgebied om en bij de 298 chauffeurs op het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur. Dit leverde een resultaat op van 6 percent die hun rijbewijs mochten inleveren. De andere 94 percent van de chauffeurs mocht zich terecht een BOB noemen. Degene die wel onder invloed van drank of drugs waren mochten hun rijbewijs voor drie of zes uur inleveren en kunnen zich verwachten aan een fikse boete. Drie chauffeurs mochten onmiddellijk hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren en ze zullen moeten voorkomen bij de politierechter. Daarnaast werden er nog processen-verbaal opgesteld voor :

– Het rijden zonder rijbewijs

– Rijden met een niet-verzekerd voertuig

– Onaangepast rijgedrag.

Soortgelijke acties zullen ook de komende weken en maanden nog herhaald worden. Een verwittigd bestuurder is er dus twee waard en laat zich rijden als hij/zij drinkt.