Repair café in Boechout

Heb je een kapot koffieapparaat, een broek waarvan de rits het niet meer doet of een koptelefoon die af en toe kraakt ? Zet ze nu alvast klaar voor het Repair Café .

Handige vrijwilligers helpen minder handige buurtgenoten met het repareren van kapotte spullen. Het Repair Café is niet bedoeld als gratis reparatiepunt waar je je spullen afgeeft om ze later weer op te halen. Het idee is dat je er zelf ook wat van leert. Je kijkt mee met degene die de reparatie uitvoert en als het lukt help je zelf mee. De herstellers vinden het leuk om uit te leggen hoe een apparaat werkt en wat er mis is. Meestal wordt zo’n driekwart van de spullen en apparaten weer opgelapt. Er wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd.
Bezoek je een Repair Café, dan help je de afvalberg te verkleinen en reparatiekennis te behouden en te verspreiden. Je komt op een gezellige manier met buurtgenoten in contact. En je strijdt mee voor beter repareerbare spullen.

Wil je iets laten herstellen, breng het dan mee naar het Repair Café. Meld je aan bij het onthaal, bestel een drankje en wacht tot het jouw beurt is. Samen met een vrijwilliger kan je dan aan de slag. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar of gaat helpen bij de reparatie van iemand anders.
Ben je een handige Harry en wil je meehelpen, contacteer Koen op 0478 /96 00 10 of via koensteel@hotmail.com

Waar ?

Zaal Theater Vooruit, Sint-Bavoplein 17 in Boechout

Wanneer ?
zaterdag 13 april vanaf 13.00u.
Organisatie
Thema :
Samenleving
Prijs ? 
Gratis
Foto’s (c) Gazet van Hove