EDEGEM

Onlangs was er de officiële start van de realisatie van het restaurant in het oostelijk koetshuis van “Hof Ter Linden” in Edegem. De eigenaars van Hof Ter Linden (de gemeente Edegem, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos) sloten in 2018 een gezamenlijke handelshuurovereenkomst voor de uitbating van een gastronomisch restaurant in het oostelijk koetshuis van het Edegemse kasteeldomein. De kok van brasserie Pastis uit Mortsel zal er aan het fornuis staan.

De inrichtingswerken gaan nog deze maand van start gaan en heel waarschijnlijk zal men in het restaurant terecht kunnen vanaf volgende winter. “Dit gastronomisch restaurant richt zich op iedereen die zich wilt laten verrassen door fantastische smaken in een uniek kader. De oude paardenstallen ontpoppen zich tot een ontmoetingsplek voor de culinaire levensgenieter. De uitbaters hebben dankzij hun netwerk een ongezien aantal contacten met topchefs uit Europa. De uitbaters zullen die grote namen op regelmatige basis uitnodigen om je gedurende enkele weken te verrassen met zijn of haar signature dishes. Een gevarieerd aanbod is een garantie en permanente topkwaliteit wordt verzekerd. Dit unieke project vervolledigt ons culinaire aanbod in het hart van onze gemeente”, aldus burgemeester Koen Metsu.

“Sinds vorig jaar al eindig je een deugddoende tocht door open velden, bossen, militair en adellijk erfgoed met een pannenkoek of een drankje in de brasserie in het westelijk koetshuis. Onze inwoners hebben duidelijk de weg naar de brasserie gevonden. Bij goed weer is het er gezellig druk”, zegt schepen voor patrimonium en erfgoed Sofie De Leeuw.

Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos, is zeer tevreden over het resultaat dat de partners samen bereikten. “Hof Ter Linden is een prachtig geheel van gebouwen, bossen en landbouwvelden. Dankzij de waardevolle fauna en flora, de open ruimte rond het kasteelpark en de mooie zichtassen heeft het een hoge belevingswaarde. De natuur zorgt ervoor dat het domein elk seizoen de moeite waard is om te bezoeken. Het nieuwe restaurant past perfect binnen dit harmonieuze domein.”

Foto’s © Gazet van Hove.