Bedriegers, onder een valse identiteit en een vals uniform, bellen aan om vervolgens door middel van een list geld of kostbare goederen te ontvreemden. Deze personen geven zich onrechtmatig uit voor een politieagent of een arbeider van een water- of elektriciteitsmaatschappij.

Door zich voor te doen als een ambtenaar of een werknemer van een nutsmaatschappij, trachten deze personen het vertrouwen te winnen van hun slachtoffer. Door een schijnbaar logische uitleg, trachten ze vervolgens toegang te krijgen tot uw woning.

Enkele tips voor als men in contact komt met ‘schijn’-agenten :

Elke politieagent, ook die in uniform, die zich aandient, moet zijn legitimatiekaart kunnen tonen. Hierop staan de foto en de naam van de agent. Vraag naar zijn dienstkaart en kijk op de voor-én keerzijde want de bedrieger reproduceert vaak enkel de voorzijde met het logo.

Een echte politieagent zal u nooit vragen om uw waardevolle voorwerpen te vertonen, noch de plaats waar u deze verbergt of waar de kluis zich bevindt.

Een echte politieagent zal ook niet vragen om in uw portefeuille te kijken.

Een echte politieagent zal nooit bij u langskomen met een gearresteerde dief of om een verdachte te herkennen.

En een echte politieagent zal zich in Vlaanderen verstaanbaar maken in het Nederlands.

Wees op uw hoede en laat dus nooit zomaar iemand binnen in uw woning ! In geval van twijfel of verdachte personen, bel meteen het noodnummer 101! Want “samen werken, is samen veilig” sluit men af bij de politiezone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar).

www.politiehekla.be .

Foto’s © Gazet van Hove.