Bedank voorbeeldige chauffeurs met een Control Cruiser-bord

Bedank voorbeeldige chauffeurs in je straat.

Iedereen kent ze wel, brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s,…: chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: ‘Control Cruiser’. En iedereen krijgt de kans om de Control Cruisers te bedanken.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de Control Cruiser: een positieve term om chauffeurs te benoemen die zich aan de snelheidslimiet houden.

Afbeeldingsresultaat voor vsv mechelen

Borden

De VSV verdeelt samen met de Vlaamse gemeenten tienduizend borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de Control Cruisers in de straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. In onze gemeente kunnen de borden opgehaald worden bij de dienst Omgeving of Communicatie aan het gemeentehuis. Je kan ook een eigen bord bestellen op onderstaande website.

www.beloofd.be .

Foto’s © Gazet van Hove .