Fiets- en voetpaden Ooststatiestraat worden heraangelegd

KONTICH

De gemeenteraad besliste om de fiets- en voetpaden van de Ooststatiestraat, tussen het Stationsplein en de Kauwlei her aan te leggen.

Schepen van Openbare werken, Willem Wevers (N-VA) licht toe : “Het huidige dubbelrichtingsfietspad is smal en in zeer bedenkelijke staat. Het fietspad wordt na de aanleg 60cm breder, wat kruisen en voorbijsteken een stuk veiliger en comfortabeler maakt. Het zal ook aangelegd worden in rode asfalt.”

Naast het fietspad, worden ook de voetpaden aan beide kanten van de straat helemaal vernieuwd. Op enkele uitzonderingen na kunnen alle bomen behouden blijven. Ook het kruispunt van de Kauwlei en de Ooststatiestraat is mee in de werken opgenomen.

Schepen Wevers : “Na de fietsstraat (tussen varkensmarkt en Hofstraat), de verdwijnpaal, de heraangelegde fietspaden tussen N1 en Kauwlei), vormen deze werken het sluitstuk van een veilige en comfortabele fietsverbinding tussen Kontich-Centrum en het station. De werken zullen normaal gezien starten in de lente van 2020 en worden geraamd op 535.000 euro.”

Foto’s (c) Gazet van Hove.