Kontich steunt mensen met een handicap

Het Lokaal Bestuur Kontich zet ook deze legislatuur verder in op cultuur, sport en vrijetijdsbesteding, maar vergemakkelijkt bovendien de toegang van personen met een handicap door de introductie van de Europese handicapkaart, ook gekend als “European Disability Card”.

Schepen van Welzijn Cindy Vanbaeden (N-VA) : “ Deze kaart is strikt persoonlijk en biedt een persoon met een handicap specifieke toegangstarieven of andere voordelen. Partners hebben zelf de vrijheid om de aard van voordelen te bepalen waarvoor de European Disability Card gebruikt kan worden. Het kan gaan om reeds aangeboden of nieuwe voordelen voor personen met een handicap zoals kortingen, audiogidsen, voorbehouden plaatsen, passen om niet aan te hoeven schuiven etc.”

(c) Kontich

Volgende voordelen zullen toegekend worden in Kontich :

  • Een gratis bib-service aan huis voor kaarthouders binnen het Kontichse grondgebied
  • Eerste keuze zitplaatsen bij voorstellingen in de Altena Kapel op vertoon van de kaart bij Begeleiding bij het uitselecteren van luisterboeken, grootletterboeken en Daisyboeken in de bibliotheek
  • Gratis inkom voor begeleiders aan personen die nood hebben aan een begeleider bij bepaalde activiteiten zoals zwemmen, gebruik sportinfrastructuur, noodzakelijke begeleiding bij culturele activiteiten
  • Het bestaande inclusiebeleid bij onze Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) biedt zorg op maat aan voor kinderen met extra noden
  • European Disability Card is een toegelaten bewijsstuk in het Deeltijds Kunstenonderwijs (DKO) voor verminderd inschrijvingsgeld
  • Groepstarief i.p.v. individueel tarief bij de activiteit Kontich Schaatst (geen schaatsverhuur aanrekening)

Deze kaart kan je aanvragen via de erkende diensten, al deze informatie zal ook op de website van de gemeente staan. De sociale dienst en/of het zorgloket van de gemeente kan ondersteuning bieden bij de aanvraag.

Foto’s (c) Gazet van Hove.