De huidige Aldi-supermarkt aan de Hovesteenweg, vlak op de grens met Hove, gaat binnenkort tegen de vlakte en er komt een nieuwe winkel die wel de nodige vraagtekens oplevert.

Het dossier kwam op de laatste Hovese gemeenteraad ter sprake.

 Raadslid Katia Devriendt (Ph7) opende de debatten : “Voor de Aldi op de Hovesesteenweg staat een uitbreiding gepland. De huidige winkel zou verdwijnen en plaats maken voor een grootschalig project, gelegen op de rooilijn met de winkel op de eerste verdieping en parkeerplaatsen onder het gebouw. De nieuwe Aldi komt vooraan te liggen op het perceel. De winkelruimte wordt aanzienlijk vergroot. Er zullen in de toekomst dus ook meer leveringen nodig zijn per week. Wij zijn bezorgd over volgende punten :

– moeten de vrachtwagens achterwaarts het terrein oprijden ? Zo ja, hoe wordt er dan omgegaan met het verhoogde gevaar voor voetgangers en fietsers op de Hovesesteenweg ? Evenals voor de auto’s die gehinderd worden bij het manoeuvre van de leverende vrachtwagens ?

– Wat is de visie van het bestuur van Hove ? Worden jullie betrokken bij de impact van de verhoogde verkeersdruk na realisatie van dit grote project ?”

Luc Vuylsteke de Laps

Schepen van ruimtelijke ordening Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) antwoordde : “Er liep in Boechout hierover van 6 september tot 5 oktober een openbaar onderzoek. Hove is op geen enkel ogenblik ingelicht door Boechout rond dit dossier. Tot half december hebben we nog tijd om onze opmerkingen over te maken want dan valt de beslissingsdatum. Deze nieuwe vestiging heeft een groot impact op Hove, zeker op de Grensstraat. De 45 graden-regel van de diepte van het gebouw werd niet gerespecteerd. Andere problemen hebben te maken met de schaal en de ruimtelijke ordening. Laden en lossen op een reeds druk bereden as. De vestiging is zo voorzien dat men niet kan inrijden, enkel achterwaarts. Dit zijn elementen om aan te kaarten namens het schepencollege van Hove of namens de Hovese gemeenteraad. Het openbaar onderzoek is reeds ten einde. Als buurgemeente zullen we onze bezorgdheid uitdrukken. We zullen ook een signaal geven dat ze in dit dossier Hove hadden kunnen erkennen”.

Foto’s © Gazet van Hove.