Edegem

Werken Boniverlei

Op maandag 28 en dinsdag 29 oktober zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren aan het kruispunt van de Boniverlei (N171) met de Buizegemlei in Edegem. Het bestaande fietspad in klinkers wordt er vervangen door een comfortabel fietspad in asfalt. Tijdens de werken is de Buizegemlei afgesloten.

Klinkers maken plaats voor asfalt

Aan het kruispunt van de Boniverlei met de Buizegemlei bestaat het fietspad richting Mortsel ter hoogte van de oversteekplaats uit een strook klinkers van ongeveer 50 meter. Deze klinkerverharding is versleten en biedt weinig comfort voor fietsers. Daarom zal AWV de klinkers vervangen door een verharding in asfalt.

Twee dagen hinder aan kruispunt

De werken worden uitgevoerd in de herfstvakantie om de hinder te beperken. Op maandag 28 en dinsdag 29 oktober is de aansluiting van de Buizegemlei op de Boniverlei afgesloten. Het verkeer volgt een lokale omleiding via de Buizegemlei, Mechelsesteenweg (N1) en de Hovestraat. Het verkeer op de Boniverlei (N171) moet ter hoogte van de werfzone in beide richtingen over één rijstrook passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten (alternerend verkeer). Fietsers moeten afstappen en via het voetpad de werfzone passeren.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info kunt u steeds terugvinden op www.wegenenverkeer.be/edegem.