Door het aanbieden van een gratis kwaliteitsvolle internetverbinding zorgt het lokaal bestuur  er voor dat iedere persoon op de pleinen, de parken, de bibliotheek en andere openbare plaatsen de mogelijkheid heeft om te genieten van de moderne communicatiemiddelen zoals email, Facebook, e.a.

Elke burger, bezoeker, student, handelaar enz… kan van dit aanbod genieten ongeacht wat hun status of inkomen is. Dit kadert in het Europese project WIFI4EU om in elke stad of gemeente een goed en gebruiksvriendelijk openbaar draadloos netwerk te kunnen aanbieden verzekeren de Kontichse schepenen Karel Van Elshocht (open Vld) en Marleen Van den Eynde (N-VA).

Burgers en handelaars die binnen dit netwerk vallen, kunnen op basis van een sociaal medium (Facebook, Instagram, Google, of andere) toegang krijgen tot deze kosteloze internet verbinding.

Het wifi-netwerk is reeds actief in verschillende winkelstraten ( Mechelsesteenweg, Molenstraat, het St. Martinusplein, gemeenteplein en –park). Dit breiden we later nog uit tot het Altenapark met landhuis en het buitendeel van de Sporthal, Het Halfdiep, Aha-school & Sint-Jansplein.

evacuatie in Kontich-kazerne

Het park, de evacuatieplaats voor het St-Jozefinstituut, zou kunnen gebruik maken van dit netwerk om de evacuatielijsten en aanwezigheidslijsten te consulteren/controleren, hetgeen de rampenplanning kan vereenvoudigen.

Ook zal het netwerk worden doorgetrokken binnen de gemeentelijke gebouwen en zo het huidige gast netwerk vervangen. Paswoorden en het werken met codes wordt dan overbodig, wat de gebruiksvriendelijkheid en het gebruikersgemak ten goede komen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.