Begin dit jaar hebben twee jonge ervaren apothekers, Sarah Balduyck en Ann Hoeck hun nieuwe apotheek geopend in de Kapelstraat in Hove. Na tweeënveertig jaar heeft apothekeres Maria Borms aan hen de fakkel doorgegeven.

Met “Hove Pharma” hopen Ann en Sarah de klanten snel te overtuigen van hun klantgerichte aanpak die het vooral moet hebben van een degelijk advies en een vlotte service. De apotheek in de Kapelstraat is meteen een nieuwe blikvanger voor Hove-centrum. Het interieur is helemaal vernieuwd, de aanblik oogt jong en dynamisch. “Wij zijn twee geëngageerde Hovenaars,” zeggen Sarah en Ann. “Wij zijn hier opgegroeid, hebben hier al die jaren school gelopen en zijn ondertussen beide de trotse mama’s van drie en twee jonge kinderen. Wij hebben alle twee farmacie gestudeerd in Antwerpen en Leuven en hopen met Hove Pharma onze opgebouwde praktijkervaring door te geven aan onze patiënten.”

“Hove Pharma” zet daarom alles op klantgericht advies en service. Dit betekent dat de apotheek 24 uur op 24 toegankelijk is door een eigen app en beschikbare kluisjes. Geneesmiddelen kunnen bovendien via het internet op voorhand besteld worden en zijn daardoor ook snel leverbaar. Beide apothekers zetten alles in op het dagelijkse contact met de klanten. Sociaal engagement is een absolute prioriteit. Luisteren naar de mensen staat voorop. Sarah : “Ik zit al sinds mijn kindertijd in de farmacie want ook mijn mama was al die jaren apotheker”. Ann : “Ik heb een tiental jaren gewerkt in de dermo-farmaceutische industrie en daardoor flink wat expertise opgebouwd in cosmetica en dermatologie.”

Maria Borms, die al die jaren in Hove haar eigen apotheek geleid heeft, wenst de twee jongedames veel succes toe. “Ik ben ervan overtuigd dat ze dat heel goed zullen doen,” zei ze.

Foto’s © Gazet van Hove.