Tijdens de laatste Hovese gemeenteraad werden er enkele belangrijke personeelsvervangingen doorgevoerd.

Eedaflegging vervangend gemeenteraadslid

Diane Tinnemans

Op 16 december 2019 liet gemeenteraadslid Tonia Van De Vyver (Fan van Hove/CD&V) schriftelijk aan de voorzitter van de gemeenteraad weten dat ze met ingang van 1 januari 2020 voor een periode van zes maanden verhinderd is als gemeenteraadslid wegens medische redenen. Conform de bepalingen van het decreet lokaal bestuur, wordt zij vervangen door haar opvolger, Diane Tinnemans (Fan van Hove/O-VLD). Ter zitting van 27 januari jl. legde  Diane Tinnemans de eed af als gemeenteraadslid. Mevrouw Tinnemans zetelde reeds in de legislatuur 2007-2012 voor de O-VLD in de Hovese gemeenteraad.

Algemeen directeur : eedaflegging

Op 16 december 2019 besliste de gemeenteraad om Anke Dehuisser als voltijds decretaal algemeen directeur van het lokaal bestuur Hove aan te stellen. Artikel 163 van het decreet lokaal bestuur bepaalt dat de algemeen directeur de eed (“Ik zweer de verplichtingen van mijn ambt trouw na te komen.”) dient af te leggen in de handen van de voorzitter van de gemeenteraad.

Anke Dehuisser

Anke Dehuisser woont in Mechelen, is 39 jaar en werkt op dit moment bij de gemeente Bonheiden als afdelingshoofd Organisatie. Op 1 februari 2020 zal ze in dienst komen. Vorige werkgevers : Ministerie van de Vlaamse gemeenschap, stad Halle, lokaal bestuur Bonheiden. Studies/Diploma : licenciaat in de Oosterse Studies, GAS Geschiedenis, geaggregeerde voor het secundair onderwijs – groep 2 geschiedenis, GGS Archivistiek en hedendaags documentbeheer, master na master master of science in overheidsmanagement en -beleid.

In het verleden waren de Hovese gemeentesecretarissen (vandaag Algemeen Directeur) steeds mannen. Met Anke Dehuisser komt er voor het eerste een vrouw aan het hoofd van de gemeentelijke administratie te staan.

Gemeenteraadslid terug van Erasmusstudie

Gemeenteraadslid Manon Marquet (Ph7) liet zich vier maanden vervangen omdat ze in het kader van haar studie naar het buitenland trok in het Erasmusproject. Gedurende deze tijd werd ze opgevolgd door de eerste opvolger van de lijst Ph7, haar vader. Nu is Manon terug en neemt ze haar functie als raadslid weer op.

De Hovese gemeenteraad telt 19 leden : 12 mannen en 7 vrouwen met één gemeentelijke algemeen directeur die het verslag maakt.

Foto’s © Gazet van Hove.