Ivo Vereycken, de nieuwe korpschef van politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) , stelde zich voor aan de Hovese gemeenteraad.

De 55-jarige Ivo Vereycken uit Edegem is de nieuwe korpschef van de politiezone HEKLA. Vereycken volgde Lee Vanrobays op als korpschef. Vereycken startte zijn carrière in 1982 bij de toenmalige Rijkswacht. Na zijn opleiding maakte hij vooruitgang binnen de verschillende diensten van het speciaal interventie eskadron en de speciale eenheden. Hij was er verantwoordelijk voor bewakingsopdrachten, onderhandelaar en coördinator bij interventie-opdrachten binnen de georganiseerde criminaliteit en terrorisme. Zijn sporen verdiende hij vanaf 2001 als directeur operaties bij de directie speciale eenheden. Hij was er verantwoordelijk voor het uitwerken en opvolgen van de interdepartementale provisie Terro, met extra budgetten naar aanleiding van de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel.

“Ik ben Korpschef sedert mei 2019. Onze prioriteit is een zonaal veiligheidsplan 2020-2025 met aandacht op inbraken, verkeersveiligheid en overlast in de ruime zin van het woord. Er was een onderbezetting bij de dienst operaties met – 20%. Nu hebben we voldoende budget om voldoende kandidaten aan te werven. Inspecteur van politie is een knelpuntenberoep. De ganse procedure om één agent aan te werven kost 60.000 euro. Het is mijn bedoeling om HEKLA terug op de positieve kaart te zetten. Twee jaar geleden waren er problemen, deze zijn nu opgelost. Van belang is het herstellen van het vertrouwen naar het korps en het bestuur. Vragen en problemen kan men via de burgemeester en de politieraad stellen. Onze wijkwerking is zeer belangrijk. Er zijn permanent twee ploegen op het terrein aanwezig. Op zaterdagavond is er één extra ploeg of zijn er extra wijkagenten” aldus Ivo Vereycken.

De korpschef stelde ook dat hij zeer gelukkig is met zijn nieuwe job in Edegem.

Burgemeester Koen Volckaerts feliciteerde de korpschef met zijn aanpak van de aanslag op de luchthaven van Zaventem in op 22 maart 2016 want zijn dochter stond toen tussen het publiek.

Foto’s © Gazet van Hove.