Sinds vrijdag 13 maart 2020 middernacht zijn er een aantal maatregelen van kracht in ons land. Met deze maatregelen willen we de verspreiding van het virus afremmen en de kwetsbaren in onze samenleving beschermen. Dit kan enkel als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom vragen we aan iedereen om aandacht te besteden aan zijn persoonlijke hygiëne en het sociaal contact met anderen te beperken.

Bijzondere aandacht gaat uit naar kwetsbare personen, dit zijn onder andere personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen en personen met een verzwakt immuunsysteem.

Sint-Jozefziekenhuis Mortsel

Door de nodige maatregelen te nemen, kunnen we een verhoging van het aantal besmette personen zo veel mogelijk beperken in de volgende weken. Deze maatregelen hebben geen onmiddellijk effect op wie al ziek of besmet is, maar verminderen aanzienlijk de kans op het doorgeven van het virus aan anderen. We willen vooral contacten vermijden tussen personen die normaal niet met elkaar in contact komen.

Belangrijk : alle winkels blijven open in de week. In het weekend blijven voedingszaken en apotheken open. Er is dus geen nood om etenswaren of andere huishoudelijke producten in te slaan.

De maatregelen gaan in op 13 maart middernacht en duren tot 3 april middernacht. Via deze link vind je een overzicht van de verschillende vragen en antwoorden: https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/

De uitwerking van deze beleidsbeslissingen is een complexe oefening en het resultaat van een uitgebreid en veelvuldig overleg. In de loop van vrijdag 13/03 zijn verfijningen aangebracht aan een aantal afspraken, vanuit een wens tot coherentie tussen de genomen maatregelen. Er is dus gewaakt over een voldoende mate van samenhang tussen de verschillende domeinen van het sociaaleconomisch weefsel, op basis van de adviezen van de medische experten.

Voor de naleving van de maatregelen rekenen we op de ieders verantwoordelijkheid. Bedankt om mee bij te dragen tot de gezondheid van ons allemaal.

Voor meer informatie: surf naar www.info-coronavirus.be of bel naar 0800 / 14.689 .

logo NCCN                                    logo VG

Foto’s (c) Gazet van Hove .