In kader van de preventieve maatregelen tegen de verdere verspreiding van het corona-virus, schakelen we een versnelling hoger. Waar de vorige maatregelen vooral geconcentreerd waren op de oudere bevolking met een zwakkere gezondheid, gaan we ons nu richten op de bredere bevolking. Momenteel lijkt de verspreiding vooral te gebeuren door mensen die, zonder het te weten, drager zijn. We gaan het samenkomen van personen uitstellen tot de risico’s op verspreiding afgenomen zijn.

De burgemeester trekt dan ook met onmiddellijke ingang en tot nader order de toelating voor alle activiteiten van verenigingen en dergelijke in.

Alle geplande activiteiten worden uitgesteld. Er zal dus geen lentepoets zijn, geen participatieavond, tentoonstelling keramiek, kleuterspeelpunt,…

Wil je weten of een activiteit wel of niet doorgaat, contacteer dan de organisator !

UPDATE 13/12/2020:

Ons lokaal bestuur heeft alle activiteiten afgelast of verschoven naar een latere datum. Ook aan alle verenigingen/gebruikers van de gemeentelijke lokalen wordt gevraagd om alle activiteiten te verplaatsen naar een latere datum.

Daarnaast geldt een verbod op alle georganiseerde groepsactiviteiten tot nader bericht, zoals geformuleerd in bijgevoegd besluit van de burgemeester.

De bibliotheek sluit vanaf vrijdag 13/03 om 12 uur tot 3 april de deuren. Ook de lessen van de Gemeentelijke Kunstacademie gaan niet door (tot na de paasvakantie).

We sluiten de bib omdat er dagelijks heel wat personen over de vloer komen. Mensen van alle leeftijden, ook de iets oudere generatie of mensen met gezondheidsproblemen. We nemen onze verantwoordelijkheid in het tegengaan van een verdere verspreiding van het coronavirus en sluiten daarom onze deuren voor publiek. Klanten kunnen in de inleverbus hun materialen inleveren. Alle uitgeleende werken worden verlengd tot maandag 20 april. De klasuitleen en activiteiten in het kader van de Jeugdboekenmaand, leesclub en het samen lezen werden al voordien geannuleerd.

Politiekantoor Hove gesloten

De politiezone nam op vrijdag 13 maart de beslissing om het onthaal van de wijkburelen tijdelijk te sluiten: https://www.politiehekla.be/?q=node/533.

Recyclagepark open

Alle IGEAN-recyclageparken zijn tot nader order geopend volgens de normale openingsuren.
We nemen extra voorzorgsmaatregelen wat betreft hygiëne en afstand tot de bezoeker, maar vragen onze inwoners ook om onnodige bezoeken aan het recyclagepark uit te stellen tot rustigere tijden. We adviseren ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van Recycle app (te downloaden via de App Store en Google Play Store). Daar kunnen we snel inwoners informeren over mogelijke wijzigingen…

 

Afvalophaling gaat door

De ophalingen verlopen tot nader bericht volgens planning. De Recycle app is ook hier, uiteraard in combinatie met onze communicatiekanalen, een geschikt medium om snel en gericht informatie te ontvangen !

Volg de laatste info en richtlijnen over het coronavirus op https://www.info-coronavirus.be/nl/ .

Foto’s (c) Gazet van Hove.