(Bij het drukken van het gemeentelijk infoblad infoHOVE was dit de stand van zaken, ondertussen kan dit aangepast zijn. Alle actuele info staat op onderstaande websites.)
Wil je weten of een activiteit wel of niet doorgaat, contacteer dan de organisator !
In het kader van de preventieve maatregelen tegen de verdere verspreiding van het corona-virus, schakelden
we op 11 maart een versnelling hoger. Waar de vorige maatregelen vooral geconcentreerd waren op de oudere bevolking met een zwakkere gezondheid, gingen we ons ook richten op de bredere bevolking. De verspreiding
lijkt immers vooral te gebeuren door mensen die, zonder het te weten, drager zijn. We stelden daarom het samenkomen van personen uit tot de risico’s op verspreiding afgenomen zijn.
Ons lokaal bestuur heeft (tot 3 april) alle activiteiten afgelast of verschoven naar een latere datum. Ook aan alle verenigingen/gebruikers van de gemeentelijke lokalen werd gevraagd om alle activiteiten te verplaatsen naar een latere datum. Daarnaast gold een verbod op alle georganiseerde groepsactiviteiten.

Bib en Kunstacademie

De bibliotheek sluit tot 13 maart de deuren. Ook de lessen van de Gemeentelijke Kunstacademie gaan niet door (tot na de paasvakantie). We nemen onze verantwoordelijkheid in het tegengaan van een verdere verspreiding van het corona-virus en sluiten daarom de deuren van de bib voor het publiek. Klanten kunnen in de inleverbus hun materialen inleveren. Alle uitgeleende werken worden verlengd tot maandag 20 april. De klasuitleen en activiteiten in het kader van de Jeugdboekenmaand, leesclub en het samen lezen werden al voordien geannuleerd.

Dienstencentrum Ten Hove

Tot en met 13 april worden alle geplande activiteiten in het dienstencentrum geannuleerd. De loketfunctie (pensioenaanvragen, aanvragen toelagen,…) en het aanbod van diensten die niet ter plaatse geleverd worden (MMC, boodschappendienst, PAS, pedicure, kapper, burendienst), blijft gegarandeerd.
www.info-coronavirus.be  –   www.hove.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.