Lint

De Lintse schepen Alice Bruno (N-VA) stopt binnen enkele maanden met haar politiek engagement. September 2020 wordt haar laatste gemeenteraad. Haar beroepsleven en haar gezin zijn nog moeilijk te combineren met een politieke inzet. Daarnaast verhuist ze binnenkort ook uit Lint. “Het is met een dubbel gevoel dat ik Lint en de politiek verlaat, want ik doe het heel graag. Tot de laatste dag zal ik me blijven inzetten. Maar op een moment moet je keuzes maken in je leven en ik kies voor mijn gezin en mijn loopbaan”, aldus Alice Bruno.

In 2012 kwam Alice voor de eerste maal op voor N-VA Lint tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ze werd meteen verkozen tot schepen van sport, jeugd, onderwijs, kinderopvang, senioren, een bevoegdheid die ze nog steeds uitvoert. In 2014 en 2019 was ze ook verkiezingskandidaat voor haar partij voor het Vlaams Parlement zonder een mandaat binnen te halen. Door haar beslissing snel bekend te maken, wil ze N-VA-Lint tijd geven om een opvolger aan te duiden.

Wie is Alice Bruno ?

Ze is in 1977 geboren in Camogli, een dorp in de buurt van Genua, Italië. Ze heeft er tot 1998 gewoond en is dan vertrokken naar een vriendin in London om er Engels te leren. Niet in een school of instituut, maar op de werkvloer. Ze werkte er eerst in een koffiebar en serveerde Engels ontbijt vanaf 6.30u. ’s morgens. Daar leer je immers het beste Engels. Men komt met iedereen in contact. Nadien heeft ze ook nog in een textielbedrijf gewerkt en was coördinator voor de verkoop over heel de wereld. Voor de liefde is ze in juli 1999 naar Antwerpen gekomen. Op haar vijftiende had ze in de zomer van 1993 in Spanje een vakantielief. Ze zag hem zes jaar lang niet meer, maar heeft hem vanuit Londen terug gecontacteerd. Ze wist niet of hij nog leefde, nog hetzelfde adres had, al niet getrouwd was, enz …Ze hebben een weekeindje elkaar in Londen terug ontmoet en de liefde sprong weer over. Zo is ze in 1999 naar Antwerpen gekomen, eerst hebben ze op een studio gewoond, nadien in Edegem en dan uiteindelijk in Lint.

Haar ouders zijn beiden verpleegkundigen, ze komen uit de hippie-generatie. Haar grootvader was een vooraanstaand rechter in Italië.

In Italië heeft ze bedrijfsbeheer gestudeerd aan een hogeschool, met veel boekhouding, rechten, Engels en Frans, toerisme en internationale markten. Haar school had de eerste computerklas van heel Italië. Ze heeft in Italië een tijdje gewerkt bij een boekhouder en nadien bij een advocaat in Milaan. Met haar vader heeft ze een tijdje een dierenwinkel uitgebaat.

Foto’s © Gazet van Hove.