Beste ,
Nemen we echt minder vaak de auto ? Meet het zelf in uw straat !
Donderdag 14 mei wordt van 17.00 tot 18.00 uur weer in honderden straten in Vlaanderen het verkeer geteld. Het is ondertussen de 3de keer dat Straatvinken georganiseerd wordt.

Vorig jaar werd het onderzoeksgebied tot de ruime regio’s Antwerpen en Leuven beperkt. Dit jaar wordt dit burgerwetenschapsonderzoek in heel Vlaanderen mogelijk gemaakt.
De overheid is via het Toekomstverbond het engagement aangegaan om tegen 2030 de modal split waar te maken.
Dat betekent dat in 2030 de helft van onze verplaatsingen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer moet gebeuren. Of een combinatie van die drie.
Op dit moment is de verhouding 70/30. Er moet dus nog heel wat gebeuren om de verhouding 50/50 te bereiken.
Vorig jaar waren er in Hove 23 deelnemers. Misschien was u er één van ? Onze gemeente stond daarmee op de 2de plaats van het aantal deelnemers/1 000 inwoners. Zo werd er o.a. geteld in de  Beekhoekstraat, Boechoutsesteenweg, Eikenstraat, Fazantenlaan, Jan Frans Gellyncklaan, Lintsesteenweg, Mechelsesteenweg, Vredestraat, Wouwstraat, enz.
Doet u dit jaar (weer) mee ? Alvast bedankt, want Straatvinken is een prima meetinstrument waarmee burgers mee kunnen nagaan of de leefbaarheid in hun straat verbetert.
Hoe en wat u precies moet tellen, wat er met uw gegevens gebeurt, dat en veel meer verneemt u via volgende link :
https://straatvinken.be/
Straatvinken wordt georganiseerd door Ringland en wordt wetenschappelijk ondersteund door Universiteit Antwerpen en KU Leuven/Hiva.
Wie deelneemt krijgt achteraf de resultaten doorgestuurd.
Doen !

Namens FietsersBond Hove
Roger Claessens
0485 / 53 26 94.

Fietsersbond Hove