Zaterdag 23 mei terug markt in Kontich

Vorige week besliste de Nationale Veiligheidsraad dat marktkramers terug aan de slag mochten vanaf 18 mei. De heropening van de markten is een onderdeel van fase 2 van de exit-strategie en kan enkel gebeuren onder strikte voorwaarden. Het lokaal bestuur Kontich is blij dat nu ook haar markthandelaars groen licht hebben gekregen om de activiteiten te hernemen en neemt een aantal maatregelen om hen daarbij te ondersteunen. Dit was ook het geval bij de woensdagmarkt in Mortsel.

Marleen Van den Eynde

Op deze eerste zaterdagmarkt laat het lokaal bestuur Kontich enkel vaste abonnementshouders toe. Op die manier telt de markt zeker niet meer dan de voorgeschreven 50 kramen. Na een evaluatie van deze opstelling, bekijkt het bestuur of het de volgende keer ook opnieuw losse markthandelaars laat aantreden op de markt. Er zijn maximum 150 bezoekers toegelaten op de markt en er geldt één-richtingsverkeer met afzonderlijke in- en uitgangen, zodat de nodige afstand kan bewaard blijven tussen de bezoekers. “Onze markt bestaat uit een 30-tal marktkramen en is al 36 jaar een vaste waarde in onze gemeente. We willen onze markthandelaars dan ook een hart onder de riem steken door hen zo goed mogelijk te ondersteunen bij deze heropstart. Zo informeerden we hen over de algemene richtlijnen en bezorgden we hen het nieuw inplantingsplan. Aan de ingangen van de markt plaatsen we infoborden met richtlijnen en een zuil met desinfecterende hand-gel voor de bezoekers. Daarnaast voorzien we stewards die alles in goede banen zullen leiden. Op deze manier hopen we dat alle aanwezigen zaterdag kunnen genieten van een gezellige én veilige markt” aldus Marleen van den Eynde, schepen voor lokale economie.

Op de website van de gemeente www.kontich.be is er een volledig overzicht terug te vinden van alle maatregelen die het Lokaal Bestuur Kontich neemt in het kader van de heropstart van de markt.

Richtlijnen voor bezoekers markt Kontich :

 

 • Houd steeds 1.5 meter afstand van de marktkramers of de andere bezoekers
 • Draag bij voorkeur een mondmasker
 • Ontsmet je handen met de desinfecterende handgel die is voorzien
 • Gebruik enkel de twee in- en uitgangen die zijn voorzien
 • Respecteer het éénrichtingsverkeer
 • Volg de markeringen op de grond die de richting aangeven
 • Drink of eet niet op de markt
 • Kom bij voorkeur alleen
 • Winkel niet langer dan nodig
 • Raak geen producten aan die je niet gaat kopen
 • Betaal zoveel mogelijk contactloos
 • Fietsen zijn niet toegestaan (ook niet aan de hand).
laat het smaken !

Foto’s (c) Gazet van Hove.