‘Zweedse’ partijen willen btw-verlaging voor horeca

De N-VA legt samen met CD&V, Open Vld en MR een wetsvoorstel op tafel om de btw voor de horeca tijdens de coronacrisis te verlagen naar zes procent. De btw-verlaging moet de restaurants en cafés financiële ademruimte geven. De horeca heeft nog geen zicht op heropening. Kamerlid Sander Loones roept de overige partijen op zich achter het voorstel te scharen. “Samen tegen corona. In onze straten, wijken en steden. En ook in het parlement. Zo zullen we de btw voor de horeca tijdens deze crisis verlagen naar zes procent.”

@de_NVA

Samen met de Zweedse partijen leggen we een wetsvoorstel op tafel om de btw voor de horeca tijdens de coronacrisis te verlagen.

‘Zo zorgen we voor minder faillissementen van horecazaken. Daar profiteren we allemaal van’, zegt Kamerlid @SanderLoones.

Ingesloten video
Sander Loones – (c) VRT
 
Foto’s (c) Gazet van Hove.