Ishtar komt in de maand september naar de Sint-Benedictuskerk

Ishtar komt een avondje “Mortselen”. Het vrolijke bandje dat in 2008 met “O Julissi” ons land vertegenwoordigde op het Eurosong-festival in Belgrado is intussen uitgegroeid tot meer dan dat. Deze vriendengroep werd opgericht in 2001 en genoemd naar de Babylonische godin van de liefde, de seksualiteit, de oorlog, de wedergeboorte en de levensenergie. De vriendschap en de gedeelde passie voor muziek en melodieën uit verschillende culturen, met de liefde als hoofdthema, leidde de groep naar een avondvullend programma met liefdesliederen uit de schatkamers van de Europese volksmuziek. De prachtige vocale en instrumentale bewerkingen hebben de intensiteit en schoonheid van deze muzikale pareltjes nog versterkt. Soms sereen en ontroerend, een andere keer feestelijk en vreugdevol, passionele ballades, bruiloftsdansen, ontroerende klaagzangen, poëtische odes, schalkse spotdichten … dat alles mogen we verwachten van deze traditionele volksmuziek uit vele Europese landen.

We doorkruisen Europa van Oost naar West, met een doorvoelde interpretatie en een hoogstaande muzikale uitvoering van liefdevolle songs. Kortom, Ishtar brengt muziek om van te genieten, heerlijk gezongen in de oorspronkelijke taal. Wil je met hen een zalige avond doorbrengen en de slechte Corona herinneringen wegspoelen ? Noteer dan zeker in jullie agenda : zaterdag 12 september 2020 om 20.00 uur in de Sint-Benedictuskerk, Dorpsstraat 1 in 2640 Mortsel. Kaarten in voorverkoop € 11 en zijn te bestellen bij Jean Verslype, Rubensstraat 54b in 2640 Mortsel. Kaarten aan de kassa kosten € 13.

De kerk is makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers voor wie we, mits een seintje vooraf, samen met hun begeleider een mooie plaats voorbehouden. Uiteraard zullen we rekening houden met de geldende veiligheidsvoorschriften die op 12 september van kracht zijn.

Handgel gebruiken ? Mondmasker dragen ? Afstand houden ? Beperkt aantal toeschouwers ? Al of niet een hapje en drankje na het optreden ? We laten het jullie weten van zodra de maatregelen bekend zijn. Bij een eventuele beperking van het aantal toeschouwers telt de betalingsdatum als criterium. Uiteraard krijgen diegenen die eventueel niet binnen mogen hun geld terug sluiten ze af bij de organiserende Mortsel-Dorp concerten. Meer info is alvast terug te vinden op de website www.mortseldorpconcerten.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.