De klassieke braderij en rommelmarkt van Edegem begin september kunnen dit jaar niet plaatsvinden wegens corona. Er komt wel een alternatief. Dit in de vorm van een kermis voor de jongste inwoners. De rommelmarkt wordt vervangen door een garageverkoop over heel het grondgebied van Edegem, zodat de kramen goed verspreid blijven en er geen massasamenscholingen plaatsgrijpen. Standhouders kunnen zich binnenkort aanmelden op de website van de gemeente, mensen die hun voortuin of oprit aanbieden aan Edegemnaren die geen ruimte hebben om spullen uit te stallen, kunnen daar ook terecht.

Geen Looptochten door de gebouwen

De “E!-Trail”, een loopwedstrijd door de Edegemse gebouwen gaat dit jaar niet door. In samenwerking met sportclub ABES en de gemeentelijke sportdienst is er als alternatief een recreatieve looptocht en kinderlooptocht langs de trage wegen van Hof Ter Linden en Fort 5. Met tijdslots van telkens dertig lopers kan de nodige sociale afstand gegarandeerd worden in deze corona-tijden.

Verder is er nog een dansvoorstelling in woonzorgcentrum Immaculata die via livestream gevolgd kan worden, gekke fietsen op het Gemeenteplein, een kunstmarkt, een boekenverkoop.

Alle initiatieven gaan evenwel door onder voorbehoud van de toekomstige beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad.

Foto’s (c) Gazet van Hove.