Kontich

We streven naar straten die veilig en comfortabel zijn voor alle weggebruikers dus ook voor fietsers en voetgangers. Daarom begint deze maand de heraanleg van het fietspad in het deel van de Ooststatiestraat tussen de Kauwlei en Stationsplein.

De werken starten op 4 augustus en eindigen, als alles verloopt zoals verwacht, eind oktober. Ze gebeuren door de aannemer bvba Gebroeders Van Den Bogerd uit Meerle. Deze heeft als opdracht om het fietspad te vernieuwen en te verbreden met als bedoeling om de veiligheid van en het rijcomfort voor fietsers te verbeteren.

Deze werken verlopen in vier fases en per fase nemen we de nodige (verkeers)maatregelen om de werken voor alle betrokkenen vlot en veilig te laten verlopen. Opgelet : We kozen er voor om deze werken te combineren met de saneringswerken door BRO-Technics in de Kauwlei. Dit om de hinder zoveel mogelijk in tijd te beperken.

Van dinsdag 18 tot vrijdag 21 augustus vinden dusdanig de resterende kabel- en gleufwerken in de Kauwlei plaats. Er geldt in die periode uitzonderlijk éénrichtingsverkeer. De rijrichting verloopt van de Ooststatiestraat naar de Kapelstraat. Voor de bewoners voorzien we een omleiding via de Liersebaan – Lintsesteenweg – Stationsplein en Gallo – Romeinenlaan.

Voor meer informatie kan je hier terecht.

Foto’s (c) Gazet van Hove.