Afgelopen zomer was een zomer die anders was dan anders. Heel wat activiteiten werden geannuleerd. Het jeugdwerk was een uitzondering.

Coördinator dienst Vrije Tijd Hanne Hernalsteen kijkt tevreden terug : “Door het volgen van de protocollen konden onze medewerkers en monitors de kinderen en jongeren een leuke zomer bezorgen op speelplein Sjiraf en de sportkampen. De kinderen genoten ervan om te kunnen spelen met vrienden. Wij zijn dan ook heel blij dat wij ze een toffe zomer hebben kunnen geven !”

Nieuwe speeltuin 

Hanne : “Uiteraard zijn we ook supertrots op onze nieuwe speeltuin waarin we onze zomergasten mochten ontvangen. In de nieuwe speeltuin zijn zones voorzien die de kinderen van verschillende leeftijden voldoende uitdaging bieden. Zo is er een zone die ruimte biedt voor avontuurlijk spel, een zone voor peuters en kleuters en een groot toestel als blikvanger. Voor de kleinere kinderen is er een peuter- en kleutergedeelte met enkele schommels, veerwipjes, een zandtafel, verstophuisje en een huisje met een glijbaan. In de zone voor avontuurlijk spel vind je een behendigheidsparcours, speeltoren, schommels en een vierpersoonswip. Een combitoestel is de absolute blikvanger van deze speeltuin. Klimmen, glijden, verstoppen en rollenspel zijn daar de centrale activiteiten. Kinderen die het spelen even moe zijn, kunnen er ook rustig rondhangen. Het geheel is compleet met een familieschommel om samen met andere kinderen te schommelen. Later wordt nog bekeken waar er nog aanplantingen moeten gebeuren voor extra schaduwplaatsen.”

Unieke banken

De omgevingsaanleg (banken, vuilbakken, fietsenstalling) werd door onze werknemers van de technische uitvoeringsdiensten uitgevoerd. De prachtige banken werden volledig zelf gemaakt uit hergebruikt materiaal.

Coördinator Thierry Denis : “Het hout voor de banken komt van een eik die jaren geleden op ons domein stond en afgestorven was. De boom werd destijds in planken gezaagd en is jaren gestockeerd gebleven in ons oude magazijn, dit met de gedachte er in de toekomst iets van te maken. Bij de vernieuwing van de speeltuin zijn we samen tot het idee gekomen om, op vraag van het AGB om voor banken te zorgen voor de speeltuin, een eigen ontwerp te maken voor de gevraagde banken met gebruik van deze eikenplanken. Om een volledig natuurlijk effect te geven, hebben we geopteerd om trottoirbanden die van afbraak van onze oude voetpaden komen, te gebruiken voor de poten van de banken. We hebben dan onze ploegbaas/schrijnwerker de vrije hand gegeven om een bank te maken die qua vormgeving moest passen bij het houtgebruik van de speeltoestellen. Hij heeft geopteerd om planken te vervaardigen die dezelfde speelse vorm kregen als de palen van de speeltoestellen om dan gemonteerd te worden op de natuurlijke poten in blauwe steen. De stalen montagepunten en ankers van de zitbanken werden vervaardigd (gezaagd en gelast) door een van onze nieuwe krachten uit de dienst Gebouwen. De plaatsing van de banken is gebeurd door onze andere nieuwe gast en de eindafwerking werd verzorgd door onze schilder. Zo hebben we als resultaat een totaalplaatje dat volledig door eigen diensten met hart en ziel werd gemaakt en hopelijk de tand des tijds zal trotseren. We zijn fier op het resultaat en vooral op de goede samenwerking onder onze ploegmaten.”