Vrijwilliger huiswerkbegeleiding : iets voor jou ?

HOVE

Onze coördinatoren huiswerkbegeleiding Marleen, Annelies en Els zoeken vrijwilligers die mee de basisscholen in Hove ondersteunen in de begeleiding van kinderen die voor huiswerkbegeleiding thuis niet terechtkunnen. Zeker na de lange sluiting van de scholen zal deze ondersteuning voor kwetsbare kinderen een grote meerwaarde zijn.

Annelies : “We starten vanaf september met een groep van maximaal twintig kinderen uit het eerste tot het vierde leerjaar. Er wordt nauw samengewerkt met het zorgteam van elke school om de groep samen te stellen. De begeleiding gebeurt in het Kostershuisje door een groep vrijwilligers die zich op dinsdag en/of donderdag van 15.30 tot 17.00 uur vrijmaken om te helpen met het huiswerk, om bepaalde opdrachten nog eens in te oefenen of extra taalondersteuning te bieden, individueel of in kleine groepjes.” 

Marleen vult aan : “Belangrijk en boeiend daarbij is de band en het vertrouwen die op die manier groeien. Er is iemand waarop ze na school kunnen rekenen. Dat is zo belangrijk voor deze kinderen, die het gewoonlijk allemaal zelf moeten zien te rooien. Iedereen heeft recht op onderwijs, maar de kansen in dat onderwijs zijn niet voor iedereen dezelfde. Soms gaat het moeilijk op school en is er geen hulp bij het studeren in de directe omgeving. Als vrijwilliger kan je hier het verschil maken. Enkele uren per week kunnen maken dat een kind echte onderwijskansen krijgt, groeit en daardoor meer mogelijkheden voor de toekomst heeft.”

Profiel

Je hebt een groot hart voor jonge kinderen in onze samenleving. Je bent ervan overtuigd dat iedereen recht heeft op gelijke onderwijskansen en wil daar je deel in bijdragen. Je kan je enkele uurtjes per week vrijmaken. Ervaring in het onderwijs is geen vereiste. Ben je geïnteresseerd ? Geef dan je naam en telefoonnummer door via mail aan Kathy Van Cauwenbergh (kvc@ocmwhove.be). Vermeld ook welke dag(en) je beschikbaar bent.

Foto’s (c) Gazet van Hove.