Na tien jaar vorserswerk loopt boek over Kasteel Cantecroy van de persen

Mortsel

In het rijkelijk geïllustreerd boek ‘Kasteel Cantecroy Mortsel, laatste getuige van een invloedrijk graafschap – Hoe markante eigenaars geschiedenis schreven’, beschrijven de auteurs Martin Heyligen en Kristel Van Doorslaer de families die in het bezit zijn geweest van het Kasteel Cantecroy, van de vroegere middeleeuwen tot nu.

Schepen voor vrije tijd in Mortsel Ilse Lacante vertelt : ‘We bevinden ons hier in een uniek kader. Een omgeving met een geschiedenis. Sinds 1984 is het aangeduid als stads- en dorpsgezicht en vanaf 2019 als vastgesteld bouwkundig erfgoed. Het kasteel heeft vermoedelijk nog vele geheimen. Het boek wordt op minstens 250 exemplaren gedrukt. Het kost 34,90 euro. Het voorwoord werd geschreven door Herman Van Rompuy. Alle info in verband met bestellingen vind je op www.genootschapscantecroy.be . Regioradio Zuidrand ging op bezoek bij de boekvoorstelling en had een interview met beide schrijvers. Het volledig interview is te bekijken en beluisteren op onze FB pagina.

www.radiozuidrand.be – FM 105.1.

Foto’s (c) Gazet van Hove.