Op 24 november – 27 november 2020

De inschrijvingen voor onze vierdaagse reis naar Straatsburg eind november lopen goed. Inmiddels zijn al negen tweepersoons- en tien eenpersoonskamers bezet. Dat wil zeggen dat er nog plaats is voor een tiental medereizigers. De exacte prijs is momenteel nog niet gekend maar zal wellicht rond de € 370 in een eenpersoonskamer en € 335 in een tweepersoonskamer liggen. Daarin is alles inbegrepen, hotel en maaltijden (geen drank).

Op dinsdag 23 november rijden we naar Straatsburg en bezoeken we het Europees Parlement. ’s Avonds overnachten we in het Duitse kuuroord Baden-Baden, onze slaapplaats voor twee nachten. Slapen doen we niet zonder eerst het Löwenbrau Brauhaus met een bezoek te hebben vereerd.


De volgende dag trekken we op verkenning in Kurstadt Baden Baden. ’s Avonds staat de traditionele quiz op het programma.

Op donderdag 27 november trekken we noordwaarts. Eerst naar Koblenz, vervolgens brengt de bus ons langs de Rijn naar Bonn waar we mee de 250ste geboortedag van Ludwig van Beethoven vieren.

De laatste dag brengt ons ’s ochtends een rondrit door de voormalige regeringswijk, een bezoek aan het ‘Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland’ en aan de voormalige Kanzlerswohnung. Na het middagmaal in de Altstadt rest er ons nog tijd voor de kerstmarkt en/of het Beethovenhaus. Daarna keren we (met een tussenstop in het Nederlandse Gulpen) terug naar Vlaanderen.

Wie interesse heeft, kan zich voorinschrijven bij steven.vergauwen@vvb.org .

www.vvb.org

Georganiseerd door Vlaamse Volksbeweging.

Foto’s (c) Gazet van Hove.