De applausactie van de Fietsersbond Hove is nog niet voorbij of deze bond staat er weer met een andere actie. Nu zaterdag 26 september voert de Fietsersbond weer actie op de parking van het Sint-Laureysplein in het kader van de “Week van de Mobiliteit”.

Tussen 8.30u. en 12.30u. zal de Fietsersbond twee parkeerplaatsen innemen op de genoemde parking en deze omvormen tot ontmoetingsruimte voor voorbijgangers. De Fietsersbond wil de Hovenaars en anderen doen nadenken over hun verplaatsingsgedrag en het vervoermiddel dat ze gebruiken. Dit is een initiatief van autodelen.net en als Fietsersbond sluit men zich er graag bij aan.

Deze actie wil o.a. de aandacht vestigen op de dominantie van de auto in het Vlaamse straatbeeld. Vlaanderen telt immers meer dan 7 miljoen parkeerplaatsen, meer dan er inwoners zijn in Vlaanderen. Door de auto te delen met anderen en meer de fiets te gebruiken, wordt alvast de luchtkwaliteit beter. Minder auto’s geeft ook meer vrije ruimte, meer groen, meer rust en ontspanningsmogelijkheden en meer ontmoetingen tussen mensen.

De Fietsersbond Hove stelt “dat in Hove de winkels op wandel- en/of fietsafstand liggen zodat men de auto kan thuis laten. Het is ook bewezen dat fietsende klanten, trouwe klanten zijn. Op die manier steunt de Fietsersbond Hove ook de plaatselijke middenstand”.

Fietsersbond Hove

Foto’s © Gazet van Hove.