KONTICH – WAARLOOS

In het voorjaar mochten de kinderen van Waarloos kiezen tussen 6 speeltuinontwerpen. Ze deden dat massaal en er kwam 1 grote favoriet uit die stemming naar voor. Het ontwerp van Eibe kreeg een overweldigende meerderheid en ze starten maandag met de aanleg !

Willem Wevers

Schepen van Jeugd, Willem Wevers (N-VA), is tevreden : “Als je 80.000 euro investeert, wil je toch dat de doelgroep voor wie je dat doet, er tevreden mee zal zijn. Daar maak ik me met deze speeltuin totaal geen zorgen over. Kinderen zullen er kunnen glijden, schommelen, klimmen, voetballen, met zand spelen, … Het wordt samen met de speeltuin in de ’s Herenlei de grootste speeltuin van heel het dorp !”

De aanleg van de speeltuin zal een tweetal weken in beslag nemen. Daarna moet de speeltuin nog gekeurd worden, maar als alles volgens planning verloopt kan er vanaf de derde week van november gespeeld worden.

Gemeenteraadsvoorzitter, Peter Lambrechts (N-VA) en bovendien geboren en getogen in Waarloos reageert enthousiast : “Het was duidelijk dat Eibe het best aanvoelde wat de kinderen van Waarloos verwachten van een speeltuin. Eindelijk krijgt Waarloos een echt grote speeltuin, waar de kinderen al zo lang op wachten !”

Foto’s (c) Gazet van Hove.