Zitting van dinsdag 27 oktober 2020 .

Er zaten 4 toeschouwers in de tribune.

verbinding maken met de raadsleden thuis

In corona-toestanden ging deze gemeenteraadszitting door in zaal “Da Capo” aan de Lintsesteenweg 1a.

Het schepencollege was voltallig aanwezig, samen met raadsvoorzitter Guido Sel en de raadsleden De Vriendt, Ampe, Vandendriessche en Craen. De andere raadsleden volgden de zitting van bij hen thuis via de computer. Raadslid David Vandenberghe was verontschuldigd.

Nieuwe technologie is handig, maar deze liet het net nu eens afweten.

Politieverordening – Organisatie raadszittingen

De gemeenteraad bekrachtigt het besluit van de burgemeester omtrent de organisatie van de raadszittingen van oktober tot en met december 2020. Deze zittingen gaan de vierde dinsdag van de maand door omdat op maandag de harmonie (eigenaar van het pand) de zaal gebruikt voor oefenstonden. De zittingen zijn ook corona-proof met een beperkt aantal toeschouwers. Eénparig aangenomen.

Notulen gemeenteraad 28 september 2020

Eénparig aangenomen.

Zittingsverslag gemeenteraad 28 september 2020

De raadsleden namen kennis van dit zittingsverslag.

Mandatarissen – verhindering burgemeester

De raadsleden namen acte van de verhindering van de burgemeester en de beëindiging van de periode van verhindering.

Besteding subsidie armoedebeleid in het kader van de coronacrisis – Decreet van 19 juni 2020

De gemeenteraadsleden keurden de besteding van de subsidie armoedebeleid in het kader van de coronacrisis éénparig goed.

Fluvius

Kennisgeving beslissing Fluvius Antwerpen en overige te verrichten formaliteiten m.b.t. de inbreng in natura naar aanleiding van de toetreding voor de activiteit Openbare Verlichting.

Korte panne

De algemeen directeur loste de panne op

Om 20.20u. was er een technische kortsluiting. De verbinding met de raadsleden die de vergadering van bij hen thuis via de computer volgden viel plots weg. De zaal bleef volledig verlicht. Er was nooit enige vorm van paniek. De aanwezige technicus was enige tijd bezig met het probleem, tot algemeen directeur Anke Dehuisser met haar PC tot bij de technicus in de hoek van de zaal ging en er enkele technische ingrepen liet uitvoeren op de PC”s en het netwerk. Na een kleine tien minuten was het technisch probleem opgelost en kon de zitting doorgaan zonder verdere technische problemen.

Om 21.30u. was de zitting helemaal afgelopen, vrij vroeg naar Hovese normen.

een corona-veilige zittingszaal

Foto’s © Gazet van Hove.