de interpellant

Op de laatste gemeenteraad vroeg raadslid Diederik Vandendriessche (HB) “op welke wijze het gemeentebestuur betrokken wordt bij de voortgang van het masterplan voor de potentiële ontwikkeling van Coveliers-Noord en wat met de mobiliteitsstudie ?”

“Want het studiebureau BUUR werkt in opdracht van Matexi aan de mobiliteitsstudie rond de doorgang aan het Groot Hoofs Veld. Hoe staat het gemeentebestuur hiertegenover ?” vroeg de interpellant.

Schepen van ruimtelijke ordening Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) antwoordde : “sedert augustus 2019 hebben we een afspraak met de ontwikkelaar. Bij BUUR zijn het andere mensen die het vlekkenplan hebben ontwikkeld. Het mobiliteitsplan zoekt naar een bijkomende ontsluiting van het gebied. Welke ? Ondertussen is studiebureau Antea aangesteld als mobiliteitsbureau door Matexi. Het lokaal bestuur zal deze studie kritisch toetsen. Het kan tot een tegensprekelijk debat komen. Er zijn vier wijzen van ontsluiting van het gebied, waaronder één via de Boechoutsesteenweg. We gaan niets forceren door een onteigening. Wat betreft een eventuele doorgang door de VME Hoveveld gaat het schepencollege zich niet mee bemoeien. In totaal gaat het over 25 woningen per hectare, met een totaal van 120 woningen”.

de schepen

Agendapunt krijgt zeker nog opvolging.

Foto’s © Gazet van Hove.