Geen boekenbeurs dit jaar in Antwerpen, een domper voor veel auteurs. Radio Zuidrand wil de lokale boekhandel een duwtje in de rug geven. Ze contacteerden enkele auteurs, die met spoed van hun stoffige zolderkamer kwamen, om samen het lokale literatuurfestival te organiseren.

Morgen op 11 november tussen 11.00 en 15.00 uur stemmen de inwoners van de Antwerpse Zuidrand en Rupelstreek hun radio best af op 105,1 FM in de Zuidrand en 106,5 FM met de nieuwe antennemast in de Rupelstreek of wereldwijd via www.radiozuidrand.be.

Volgende lokale spelers en anderen komen morgen langs op jou radiotoestel. Cultuurschepen Gerda Lambrecht uit Hove – de uitbaters van boekhandel De Boekuil uit Mortsel – Marielou Uyttenhove uit Borsbeek – Johnny Bollé uit Hoboken – Tom Schoonooghe uit Boechout – Inge Sleegers uit Hove – Marc Kerkhofs uit Edegem – Phillippe Desmet uit Lier – Pieter Serrien uit Mortsel en tenslotte de mensen van het leesplatform Antwerpen Leest.  Met dit initiatief wil Radio Zuidrand lokale en minder bekende auteurs een forum geven, zeker in deze moeilijke coronatijden. En natuurlijk boekenliefhebbers laten kennismaken met boeken om de hoek.

Radio Zuidrand FM 105.1 .

Foto’s (c) Gazet van Hove.