Hovese gemeentediensten werken door in covid-tijden

Ondanks de tweede lock-down gaat het werk van de gemeentediensten gewoon door. 

“De administratie werkt voornamelijk thuis. Wel elke voormiddag zijn er minstens 2 personen op elke Dienst aanwezig. De technische dienst werkt verder maar onder strengste corona-veilige omstandigheden” aldus burgemeester Koen Volckaerts.

Hove telt volgens de laatste gegevens een 55-tal covid-patiënten. “Veel info krijgen we er niet over door. Hoeveel zijn er hiervan al genezen ? Hoe erg is hun toestand ?” vraagt de burgemeester zich af.

Sinterklaas komt nu per auto

Sinterklaas komt toch !

In normale omstandigheden komt Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten rond deze tijd in Hove aan per trein. Er is dan een heel kinderfeest voorzien met alles erop en eraan. Dit jaar stak corona er een stokje voor. Geen klassieke ontvangst !

Het Sinterklaasfeest wordt in Hove georganiseerd door de Gezinsbond en ze zijn ook van plan om binnenkort Sinterklaas per wagen door de gemeente rond te rijden. “Eerst zou er een wagen voor rijden met de nodige reclame en enkele minuten later zou dan Sinterklaas voorbij rijden. Hij zal nergens stoppen om geen contacten te veroorzaken. We hebben hier groen licht voor gegeven maar voor verder advies doorgestuurd naar de provinciegouverneur” aldus burgemeester Volckaerts.

Twee cafées gesloten

café ’t Nief Hoekske, Kapelstraat

Een aantal Hovese zelfstandigen leveren hun producten via internetbestelling. “Het Lokaal bestuur Hove heeft de winkels niet gesloten. Tijdens de eerste lock-down gaf de gemeente reeds 10 euro per inwoner aan steun om hier inkopen te doen. Dit koste ons – de Hovese belastingbetaler – reeds meer dan 80.000 euro’s. Er zijn ook een aantal ondernemers die tijdens deze corona-periode gouden zaken doen. Sommigen werken zelfs extra in het zwart. Ik ga geen namen noemen. De federale en Vlaamse regering mogen de lokale handelaars extra ondersteunen in deze tweede golf. In Hove hebben we twee cafées verplicht moeten sluiten : ’t Nief Hoekske en bar Eduard. Voor de komende kerstvakantie neemt het lokaal bestuur de kosten voor de eindejaarverlichting op zich. De middenstanders kunnen op de logistieke steun rekenen van het lokaal bestuur” aldus de burgemeester.

thuis drinken

Foto’s (c) Gazet van Hove.